Primul Centru de Cercetare a

Conditiilor de Confort din Romania

 • Confort termic vs. Consum de energie

  Confortul termic reprezinta o conditie esentiala pentu a obtine o ambianta interioara de calitate. Echilibrul fragil intre cerintele de confort si necesitatea reducerii consumului de energie devine pentru cladirile durabile (sustenabile) unul din punctele de plecare.

 • Monitorizare si Optimizare

  Orice produs devine mai bun de la o editie la alta prin procesul de monitorizare si optimizare. EFdeN va fi prima locuinta din Romania care va fi analizata in profunzime pentru a intelege ce a mers bine si ce a mers mai putin bine.

 • Elaborare de materiale didactice

  Dorim elaborarea unor materiale informationale pentru a ridica nivelul de performanta, ca sistemul de invatamant sa beneficieze de informatii referitoare la echipamente si tehnologii moderne.

 • 01

  Suport pentru licente si disertatie

  Prototipul va fi un suport lucrarilor practice, de licenta si dizertatie in vederea obtinerii unei lucrari atat teoretice cat si practice, acestea putand fi sustinute in casa pentru a demonstra anumite probe si monitoriza parametrii obtinuti.

 • 02

  Analize Computational Fluid Dynamics

  In Centrul de Cercetare vor fi masurati parametrii de confort cu manechine termice si echipamente standardizate, pentru diferite conditii de exploatare. Rezultatele sunt corelate cu raspunsurile din chestionare date de catre ocupanti si cu valorile obtinute din simularile numerice de tip Computational Fluid Dynamics.

 • 03

  Viziteaza EFdeN 4C!

  Centrul de Cercetare al Conditiilor de Confort (4C) va fi deschis pentru studenti, profesionisti si publicul larg. Va fi operational in primavara lui 2015 in bvd. Pache Protopopescu, 66, in incinta Facultatii de Inginerie a Instalatiilor.