Certificare Living Building Challenge

 

Living Building Challange este un program de certificare de constructii, care defineste cea mai avansata masura a durabilitatii in mediul construit posibil astazi si actioneaza pentru a diminua rapid decalajul dintre limitele curente si sfarsitul unor solutii pozitive pe care le cautam.

 

Certificarea este in primul rand o filozofie in al doilea rand o metoda de lucru  si in al treilea rand un program de certificare.

 

Se adreseaza tuturor actorilor din constructii ce pun bazele sustenabilitatii, politicienilor si oficialilor guvernamentali care pot echilibra piata si introduce reglementari ce ar putea usura demersurile si cel mai important, intregii omeniri.

 

Obiectivul nostru este de a promova un stil de viata sanatos care tine cont de mediul inconjurator, de resursele existente si de comunitatea in care ne dezvoltam, dar si de a ajunge prima locuinta certificata Full Living Building Challenge din Europa.

 • Petala de Amplasament

  Regenerăm interrelaționarea orașului cu natura. Dezvoltăm o comunitate sustenabilă cu o mobilitate bazată pe pietoni și bicicliști, ce își produce singură hrana.

 • Petala de Apă

  Apa potabilă este una dintre cele mai prețioase resurse așa că o folosim controlat, colectăm apa de ploaie, refolosim apa gri și producem îngrășământ organic din apa neagră. Prin toate aceste măsuri încurajăm și susținem circuitul natural al apei în natură.

 • Petala de Sănătate şi Fericire

  Susținem natura și nu folosim resurse neregenerabile. Utilizăm la maxim energia solară și sistemele pasive de încălzire, răcire și ventilare a aerului în EFdeN, centru de cercetare a condițiilor de confort, net pozitiv energetic.

 • Petala de Materiale

  Să folosești materiale sustenabile nu înseamnă doar să fie ecologice, ci și non-toxice, nepoluante, să nu micșoreze resursele și să nu distrugă habitate, să fie locale și să împingă spre o dezvoltate naturală a industriei în toate colțurile lumii pentru a minimiza pierderile de material și poluarea transportului.

 • Petala de Design şi Inspiraţie

  Ne-am găsit inspirația pentru design în natură și in beneficiile ei asupra omului. În curând vom împărtăși informațiile cu tinerii cercetători, cu studenți și elevi, cu toți cei interesați.

 • Petala de Sănătate şi Fericire

  Ne-am concentrat pe susținerea unui mediu sănătos, pe spații robuste și pe un mediu interior care să te mențină sănătos, productiv și fericit. Calitatea aerului, confortul vizual, auditiv și termic sunt doar câteva din lucrurile pe care nu le-am ignorat.

 • Petala de Echitate

  Viitorul lumii de astăzi stă într-o dezvoltare comunitară echitabilă care să nu diferențieze oamenii în funcție de trecut, vârstă, rasă, sex