Obiectivele noastre

Obiectivul 1. Tururi Publice pentru Informare şi Educare

 • Descriere: Prototipul EFdeN este rezultatul a 3 ani de cercetare, iar acum este deschis pentru publicul larg interesat despre cum poate să aibă o locuinţa mai bună. Prototipul poate fi vizitat în fiecare duminică între orele 18:00 şi 20:00.
 • Scop: Conştientizarea publicului larg despre importanţă calităţii unei locuiunte raportată la siguranţă, parametrii de confort şi influenţa lor asupra sănătăţii ocupanţilor, a eficientizării consumurilor, eficienţa energetică şi avantajele economice ale unei astfel de locuinţe.

Obiectivul 2. Demararea programelor de cercetare

 • Descriere: Fie că vorbim de proiecte de cercetare aplicate pe locuinţa EFdeN sau cercetări empirice, ne dorim că EFdeN 4C să fie locul de întâlnire a tinerilor cercetători care îşi propun să desfăşoare diverse programe de colaborare.
 • Scop: Ne propunem că prin aceste programe să creştem eficacitatea programelor de cercetare în zona construcţiilor şi a confortului şi siguranţei unei locuinţe, orientate către respectarea parametrilor de confort interior.

Obiectivul 3. Realizarea CampusHUB

 • Descriere: CampusHUB este un spaţiu în aer liber, în natură, în care accesul la internet şi la electricitate este gratuit. Acesta se află în jurul prototipului EFdeN, într-o zonă foarte uşor accesibilă, pe Bd. Pache Protopopescu nr. 66, în incinta Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor.
 • Scop: Crearea unui spaţiu în care să poţi lucra gratuit, astfel încât consturile să nu fie o problemă pentru cei care vor să înveţe, să citească sau să îşi pornească un business. De asemenea ne dorim să reapropiem oamenii de natură pentru a îi reconştientiza importanţa.

Obiectivul 4. Obţinerea certificarii LBC

 • Descriere: Living Building Challenge (LBC) este cel mai drastic sistem de certificare sustenabilă la nivel mondial ce atestă nivelul de sustenabilitate a unei locuinţe din toate punctele de vedere, printre care cel al consumurilor, al producţiei de energie verde, al independenţei apei şi al proprietăţilor materialelor.
 • Scop: Obiectivul noastru este ca prototipul EFdeN să devină prima locuinţa certificată complet din Europa, îndeplinind toate cerinţele referitoare la cele 7 petale, printre care energie, apă, sol, materiale, pentru a demonstra că o astfel de locuinţă nu este doar un vis, ci o realitate.

Obiectivul 5. Platforma “Constultant in Sustenabilitate”

 • Descriere: Platforma de cursuri conţine o serie de 5 cursuri care pot fi livrate fie la sală de către trainerii EFdeN, fie în format e-learning, adoptată profilului companiei şi nevoilor ei.
 • Scop: Ne propunem ca prin acest proiect, beneficiarii să înţeleagă ce înseamnă un produs sustenabil din punct de vedere al populaţiei planetei şi profitului, care sunt avantajele şi dezavantajele comercializării şi folosirii unor astfel de produse.

Obiectivul 6. Campania Naţională în Licee, Şcoli şi Grădiniţe

 • Descriere: Până acum am mers în peste 10 licee din Români unde am pezentat proiectul, ce înseamnă să fii arhitect, inginer sau on ce comunicare şi management, ce înseamnă să fii responsabil şi sustenabil, campania fiind foarte apreciată la nivel naţional.
 • Scop: Există o nevoie deosebită în rândul liceenilor de orientare în carieră, iar prin această campanie ne dorim ca tinerii să afle ce înseamnă să fii arhitect, inginer, om de comunicare sau management, dar şi ce înseamnă să fii un om responsabil şi ce presupune sustenabilitatea.

Obiective 7. Organizare de Grupuri de Acţiune

 • Descriere: Începută odată cu Săptămâna EFdeN, grupurile de acţiune reprezintă o serie de întâlniri periodice între reprezentaţi ai studenţilor, ai mediului academic, ai mediului privat şi ai administraţiei publice cu scopul elaborării de strategii şi a implementariilor secvenţiale.
 • Scop: De la schimbări legistlative, la planuri de acţiune sau elaborarea de strategii naţionale, grupurile de lucru îşi propun ca individual sau prin colaborări de alte organizaţii non-guvernamentale sau companii să facă România un loc mai bun.

Obiectivul 8. “Producătorii merg mai departe” la TV

 • Descriere: Emisiunea “Producătorii merg mai departe” este realizată de casa de producţie “Producătorii”, pornită în urmă colaborării cu EFdeN, şi va fi difuzată la TV în fiecare sâmbătă dimineaţă, timp de 26 de minute şi va prezenta o serie de proiecte şi iniţiative româneşti verzi.
 • Scop: Producătorii merg mai departe şi prezintă o serie de noi proiecte şi iniţiative care îşi propun să prezinte românii în acţiune şi să producă schimbarea pentru a deveni mai responsabili faţă de natură astfel încât planetă să poată susţine viaţă în continuare.

Obiectivul 9. Participarea la Solar Decathlon Dubai 2018

 • Descriere: Solar Decathlon este cea mai importantă competiţie internaţională de arhitectură şi tehnologii integrate din lume. La fiecare ediţie participă în jur de 20 de echipe din 16 ţări şi 4 continente cu prototipuri de locuinţe solare extraordinare.
 • Scop: Ne propunem participarea la următoare ediţie a competiţiei Solar Decathlon pentru a duce mai departe eforturile de până acum şi a continua procesul educaţional şi de certetare pentru noi studenţi arhitecţi, ingineri sau pasionaţi de comunicare şi management.

Obiectivul 10. Organizarea Solar Decathlon în România 2020

 • Descriere: Solar Decathlon este cea mai importantă competiţie internaţională de arhitectură şi tehnologii integrate din lume. La fiecare ediţie participa în jur de 20 de echipe din 16 ţări şi 4 continente cu prototipuri de locuinţe solare extraordinare.
 • Scop: Ne propunem organizarea competiţiei în România pentru a atrage atenţia asupra problemelor de mediu, dar şi a alternativelor de locuinţe care există în prezent şi în care între confort, siguranţă şi sustenabilitate financiară nu va mai trebui să existe un compromis.

Obiectivul 11. Industrializarea

 • Descriere: Locuinţa EFdeN este una modulară şi uşor de construit ce poate fi dezvoltată pe orizontală şi verticală şi comercializată într-un singur exemplar sau sub formă unui ansamblu rezidenţial. Propunerea noastră este gândită să rezolve problema mobilităţii şi a densităţii cu care se confruntă oraşele, prin crearea de poli de dezvoltare urbană.
 • Scop: Ne dorim să realizăm un ansamblu rezidenţial verde şi sigur cu un plan de urbanism inteligent cu locuinţe cu 2, 3 sau 4 camere de tip simplu sau dublex în care locuitorii să fie fericiţi, sănătoşi şi în siguranţă într-o locuinţă 100% electrică, fără facturi lunare.