ReGeneraţia

Prin acest proiect dorim să ajutăm generaţiile viitoare la dezvoltarea unei gândiri sustenabile care ii va încuraja să se implice în viitorul ţării.

 

Totodată, ne dorim să împărtăşim din experienţa noastră de lucru într-o echipă multidisciplinară, formată din studenţi de la facultăţi din diverse domenii, pentru a arăta elevilor ce înseamnă să lucrezi ca arhitect, inginer pentru constructor sau de instalataţii, om de comunicare sau management. Prin oferirea acestui exemplu, ne dorim să contribuim la ajutarea acestora în orientarea către un liceu sau facultate de specialitate, odata ce înţeleg aria de activitate a fiecărui domeniu.

 

Prin acest demers recunoaştem importanţa educaţiei tinerei generaţii cu privire la  sustenabilitate, responsabilitate faţă de mediu şi multidisciplinaritate, întrucât ei constituie acum doar 15% din populaţie, însă reprezintă 100% viitorul.

Activitati:

Cursuri despre sustenabilitate pentru şcoli şi licee. Prezentarea prototipului EFdeN ca exemplu de sustenabilitate şi eficienţă energetică, exemplu apropiat şi pe înţelesul elevilor, ca fiind proiectul unei echipe de studenţi.  Copiii şi adolescenţii vor fi informaţi despre metodele prin care pot avea o casă cât mai eficientă şi o viaţă mai prietenoasă cu natura, energia regenerabilă, noutăţi privind provocările globale (Ştiaţi că..?), cum pot fi ei şi comunităţile din care fac parte mai buni şi mai responsabili, sub forma unor prezentări interactive. (50 min)

Cursuri redactate pentru ca tinerii să afle ce înseamnă să fii arhitect, inginer, om de comunicare şi cum se pot implica în ceea ce presupune sustenabilitatea, pentru a deveni mai responsabili faţă de societate şi faţă de mediu.

Cartea lui David – carte despre responsabilitate adresată celor mici, redactată şi ilustrată de către membrii echipei

Workshop-uri practice despre responsabilitate faţă de mediu, amprenta ecologică şi reciclare creativă desfăşurate la casa EFdeN în perioada primavară/vară.

Demararea procesului de integrare a cursurilor în programa şcolară ca şi curs opţional în şcoli şi licee.

.