Solar Decathlon Middle East

Solar Decathlon este cea mai importantă competiţie de arhitectură şi tehnologii integrate din lume, desfăşurându-se de-a lugul timpului pe 5 continente în peste 15 ediţii.

Competitia Solar Decathlon se adresează universităţilor din toata lumea, cu scopul de a forma echipe multidisciplinare de studenţi pentru a proiecta şi construi prototipuri de case solare şi de a promova sustenabilitatea şi eficienţa energetică în clădiri.

România fost deja reprezentată de 2 ori în această competiţie, prin proiectul PRISPA la ediţia europeană din 2012, şi de noi, prin proiectul EFdeN, în 2014, la Versailles.

Ne-am hotărât să nu ne oprim aici şi să continuăm această tradiţie, de data aceasta pe alt continent, şi anume in Emiratele Arabe Unite prin participarea la Solar Decathlon Middle East 2018 Dubai.

 

Pe 5 octombrie 2016 am fost anunţaţi printre cele 22 de echipe participante, care în 2018 vor concura pentru titlul de cea mai eficientă şi performantă casă adaptabilă la climatul zonei.

 

Această ediţie a competiţiei abordează holistic conceptul de sustenabilitate  prin integrarea vegetaţiei şi transportului prin automobile electrice.

Până în 2018 vom proiecta o casă 100% solară, eficientă energetică, confortabilă şi modulară, vomobţine fondurile necesare să o construim, ca mai apoi să o transportăm la compeţia care se va desfăşura în Dubai.

 

Având la dispoziţie doar 10 zile pentru asamblare, prototipul va fi supus la 10 zile de monitorizare şi jurizare, de la arhitectură şi inginerie, până la sustenabilitate şi comunicare.

 

Ne propunem să continuăm procesul educaţional de dezvoltare interdisciplinară între studenţi şi de promovare a clădirilor verzi, sustenabile şi eficiente energetic.

  • Proiectare multidisciplinară

    Echipa este formată din studenţi de la mai multe universităţi din România: arhitectură, construcţii, inginerie şi comunicare şi o universitate tehnică din Dubai şi proiectăm multidisciplinar pentru a găsi cea mai eficientă variantă a casei

  • Cea mai prestigioasă competiţie internaţională

    Aceasta este cea de-a 18 ediţie a competiţiei şi prima pe acest continent, concurăm cu unele dintre cele mai importante universităţi din lume în 10 probe

  • Casa solară şi eficientă energetic

    Pornim de la conceptul de arhitectură solară, integrăm vegetaţia şi tehnologiile solare în design şi, utilizând strategii pasive, obţinem un prototip eficient şi independent energetic