Staţia de încărcare SunDrive

Staţia de încărcare electrică proiectul prin care ne-am propus să proiectăm o staţie de încărcare electrică pentru autovehicule, care foloseşte numai energie de la Soare.

Staţia este alcătuită dintr-ul cadru metalic modular, ce se poate monta fără ajutorul unui utilaj, care conţine şi două jardiniere, instalaţia electrică alcătuită din 12 PV, care are şi rol de parasolar.

Scenariul de funcţionare actual constă în incărcarea maşinii pe timp de noapte, în 5 ore, staţia având o putere de 3.7 kWh, energia electrică furnizată fiind sub formă de curent alternativ, la 230 V.

Ne-am dorit să realizăm un kit format din casă şi staţia de încărcare pentru o familie orientată către sustenabilitate şi dezvoltare durabilă

Planul pe scară largă al acestui proiect este dezvoltare mai multor tipuri de staţii pentru a putea fi montate atât în cadrul parcărilor magazinelor, cât şi în sectorul rezidenţial.

Staţia va suferi modificări atât la niveul instalaţiei electrice, montând 20 de panouri în loc de 12 per loc de maşină, cât şi pe partea structurală care vor presupune rigidizarea modelului şi proiectarea unei fundaţii aferente construcţiei în afară spaţiilor comerciale.

Modificările vor fi făcute fără a uita aspectul sustenabilităţii. Drept urmare, vom folosi materiale reciclate pentru realizarea lor, făra a afecta calitatea produsului final.