Cities of Tomorrow 2015

Sursa: https://www.facebook.com/EconetRomania

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana lanseaza o noua provocare specialistilor din domeniul afacerilor, arhitecturii si a administratiei!

Cea de-a treia editie a conferintei Cities of Tomorrow 2015 le propune participantilor o dezbatere pornind de la efectele dezvoltarii urbane, tematica fiind centrata pe mobilitatea oraselor. Conferinta abordeaza problematica miscarii in si intre orase, vazuta atat dintr-o perspectiva urbanistica, dar si una economica, ambele concretizate in doua directii mari de discutie despre:

  1. Relatia dintre mobilitate si oras – unde atentia se indreapta catre sistemele de transport publice si private, catre ultimele tendinte referitoare la mobilitatea oraselor, dar si catre dezvoltarea urbana, investitii si piata de real estate. Toate acestea ofera o viziune asupra orasului modern, sustenabil, cu o infrastructura bine gandita, pentru a se ridica la asteptarile noilor consumatori.

 

  1. Mobilitatea de dincolo de transport – ce presupune adaptarea mijloacelor de comunicatii si control la o societate puternic influentata de evolutia tehnologiei. În aceasta parte a discutiei se reinventeaza utilitatea si functionalitatea unei case, ale mijloacelor de transport si ale birourilor – acestea evoluand catre un model de viitor, inspirat de noile necesitati ale consumatorilor si ale pietei. Din acest plan face parte, de asemenea, si amplasarea spatiului verde, integrarea unor mijloace de transport inteligente si posibilitatea deschiderii de noi modele de afaceri.

 

Succesul acestei conferinte este datorat insa, in mare masura, celor doi principali speakeri din cadrul evenimentului ce a avut loc pe 24 martie, in Bucuresti, la hotelul Crowne Plaza. Michael Horodniceanu (Ph.D., presedinte al MTA Capital Construction) si  Prof. Jörn Walter, (Chief Urban Planner al orasului Hamburg) au adus informatii relevante pentru aceasta tematica din perspectiva pietei internationale, dar cel mai important aspect este faptul ca acestia au fost interesati catre o analiza aprofundata a contextului romanesc, pentru ca cei prezenti sa fie mai bine pregatiti sa implementeze propunerile discutate.

Experienta si expertiza celor doi invitati s-au dovedit a fi surse reale de învatare si dezvoltare pentru publicul prezent, iar modul de organizare a conferintei a facilitat dialogul intre specialisti si a incurajat sesiunile de networking prin numeroasele workshopuri si contexte de dezbatere.

Ca o concluzie generala dupa participarea la aceasta conferinta, putem spune ca tendinta actuala de a directiona investitii catre o dezvoltare urbana de durata, care foloseste concepte inovative de mobilitate nu impiedica totodata regenerarea orasului dintr-un punct de vedere ecologic, ci din contra, ajuta la integrarea spatiului verde in constructiile de viitor.

Noi vrem sa felicitam organizatorii AHK Romania si Asociatiei Zeppelin pentru realizarea conferintei si pentru invitatia la un astfel de eveniment reprezentativ pentru misiunea EFdeN.

Bucharest can be one of the #citiesoftomorrow!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO