Construct Expo & Ambient Expo

Pavilionul Romexpo a gazduit in perioada 26-29 martie targurile Construct Expo si Ambient Expo, in cadrul carora echipa EFdeN a avut ocazia sa prezinte realizarile si mai ales obiectivele proiectului. Vizitatorii s-au dovedit a fi impresionati de intiativa EFdeN, descoperita uneori pentru prima data, prin discutiile purtate cu membrii echipei. Un punct de interes a reprezentat panoul realizat cu ajutorul AdProduction, pe care s-au regasit informatii esentiale precum si imagini ale prototipului.

Sambata a avut loc prezentarea sustinuta de Mihai Toader-Pasti si Ioana Prodan, care a vizat principalele obiective ale echipei EFdeN: transformarea prototipului de la Versailles in Primul Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort si obtinerea certificarii Living Building Challenge.

Mihai Toader-Pasti a inceput prin a accentua caracterul multidisciplinar al competitiei Solar Decathlon Europe, care a stat la baza conceptului EFdeN: “O locuinta pentru viitorul Romaniei”.

schema

 

Raspunsul la intrebarea  “De ce un Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort? ” a constat intr-o serie de argumente referitoare la importanta sustenabilitatii, inteleasa ca un mod de gandire si de viata.

dsf

In ceea ce priveste LBC, Ioana Prodan a dezvoltat subiectul referitor la impactul cladirilor sustenabile atat asupra omului si a mediului, cat si asupra fezabilitatii. Avand in vedere ca pentru a imbunatati ceva, mai intai este nevoie sa ii poti masura caracteristicile, certificarile pentru cladirile sustenabile reprezinta o necesitate. Prezentarea s-a incheiat cu analiza celor 7 petale ale florii LBC, metafora a unei cladiri integrate in mediu, care utilizeaza in mod sustenabil resursele si devine mai frumoasa, imbogatindu-se in timp.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO