Am crescut împreuna o idee. Acum EFdeN devine realitate!

Mai sunt doar 4 zile în care puteti sustine echipa României la Solar Decathlon Europe pe plaforma www.crestemidei.ro. si, la fel, doar 4 zile pâna când EFdeN îsi va deschide portile în La Cite du  Soleil. Cu  încredere ca vom finaliza la timp prototipul si speranta ca vom strânge fondurile necesare pentru colegii ramasi în România, am trecut în ultimele doua zile prin noi emotii si momente memorabile.

Un cadou care ne-a lasat fara cuvinte…

Aseara am primit pachetul cu materialele de comunicare pentru Public Tour Phase, care va începe saptamâna viitoare. Cei de la Eurolines ne-au ajutat cu transportul pâna în Franta, iar colegii nostri ramasi în România s-au ocupat sa strânga toate cele necesare: piesele pentru macheta casei de la Fablab, tablete oferite de Microsoft România pentru public tour-ul virtual (un produs incredibil facut cu ajutorul 360Design si pe care vi-l vom prezenta pe îndelete zilele urmatoare), materialele de diseminare printate cu ajutorul HP România. Fetele de la Comunicare erau peste masura de încântate la vederea pachetului – exact ca niste copii în dimineata de Craciun. Când au deschis cutia, nu mica le-a fost surpriza sa gaseasca un plic cu urmatorul citat scris frumos pe una din fete: ”Munceste ca un sclav, porunceste ca un rege, creeaza ca un zeu.” (Constantin Brâncusi). De dimineata, la micul dejun, am deschis împreuna plicul. Înauntru se ascundeau un mesaj de încurajare scris de Alex, Nicu si Valentina în numele colegilor ramasi acasa si steagul României. Emotia o puteti citi pe fetele noastre.

DSC_2415

Steagul l-am arborat la locul potrivit: pe casa, chiar în fata Agorei, în cel mai vizibil loc din La Cite du Soleil. Suntem mândri sa reprezentam România! Ne dorim doar ca si acesti minunati colegi ramasi în tara sa ni se poata alatura în Franta. Iar aici ne puteti ajuta, dar într-un timp limitat! Au mai ramas doar 4 zile pâna la finalizarea campaniei de crowdfunding de pe www.crestemidei.ro/EFdeN, 4 zile în care trebuie sa ne atingem obiectivul de 8000lei! O donatie înseamna mereusi un cadou personalizat de noi. Deci va asiguram ca merita!

EFdeN - Solar Decathlon Europe - Romania EFdeN Solar Decathlon Europe Romanian Flag

Solar Decathlon Europe – o mare familie internationala

Solar Decathlon Europe este un concurs în care concurentii reprezinta cele mai prestigioase centre de învatamânt si cercetare din întreaga lume. Numai studenti si specialisti de top care au lucrat intens la proiectele lor în ultimii doi ani. Asa ca, poate, unii s-ar fi asteptat la o concurenta acerba în satul solar, de genul ”sa moara si capra vecinului”. Nimic mai departe de adevar! Toate echipele se ajuta între ele: ne împrumutam echipamente în functie de nevoie, daruim materiale de care nu mai avem nevoie sau ajutam fizic la carat lucruri dintr-o parte în alta a satului solar. Chiar ieri organizatorii ne-au udat si noua plantele de pe sit când se ocupau de cele din satul solar, colegii de la Resso le-au ajutat pe fetele de la Departamentul de Interior sa îsi aduca materialele din container cu motostivuitorul pâna pe sit, noi le-am împrumutat macaraua noastra elvetienilor pentru a-si monta o bucata de acopreris, iar colegii de la Orchid House din Taiwan ne-au împrumutat câtiva europaleti. Pentru ca despre asta este vorba în aceasta competieie: cooperare internationala pentru un viitor sustenabil!

DSC_2317 DSC_2853

_MG_0410

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO