CampusHUB-ul este un loc care îşi propune să ofere un spaţiu de relaxare în aer liber, unde oamenii să poată sta, având acces la curent electric şi la Wi-Fi gratuit. În acest scop, panouri fotovoltaice vor fi montate pe un copac individual, înconjurat de mobilierul urban, astfel încât Campusul să aibă producţie proprie şi să protejeze mediul de exces.
Holcim ne-a putut ajuta in aceasta directie, oferind beton pentru mobilierul urban şi alei.
Mobilierul urban s-a turnat după terminarea cofrajelor din tego, de la Confrasilvas, folosindu-se matriţe de la Reckli. S-a folosit beton autocompactant, făcut in situ, sub supravegherea persoanelor specializate de la laboratorul Holcim.
Pentru alei s-a folosit o tehnică specială, şi anume: beton cu agregate aparente (beton spălat). Turnarea sa a fost făcută în mai multe etape.
Întâi s-a pregătit stratul suport, peste care s-a pus o folie pentru a împiedica scurgerea laptelui de beton în pământ, apoi o plasă de armare cu distanţieri.
Al doilea pas a fost punerea în operă a betonului propriu-zis, care a fost stropit uniform cu o substanţă care împiedică priza laptelui de beton de la suprafaţă. Din cauza spaţiului extins, rosturile de tratare au trebuit să fie tăiate după 2 zile la fiecare 2,5m, astfel încât, la dilatarea betonului pe timp de vară, să nu apară crăpături.
Al treilea pas s-a făcut după 8 ore, când a fost spălat cu apă sub presiune.
În perioada ce urmează va fi făcut şi ultimul pas, şi anume: aplicarea gelului pentru sigilarea agregatelor care îi va oferi un aspect deosebit.
Îmbinând toate aceste materiale, Holcim a putut transforma CampusHUB-ul, oferindu-i o imagine nouă, combinând aspectul natural cu cel industrial, cu ajutorul betoanelor folosite.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Lasă un răspuns