Drumul spre EFdeN este pavat cu beton revoluţionar

CampusHUB-ul este un loc care îşi propune să ofere un spaţiu de relaxare în aer liber, unde oamenii să poată sta, având acces la curent electric şi la Wi-Fi gratuit. În acest scop, panouri fotovoltaice vor fi montate pe un copac individual, înconjurat de mobilierul urban, astfel încât Campusul să aibă producţie proprie şi să protejeze mediul de exces.

Holcim (3)

Holcim ne-a putut ajuta in aceasta directie, oferind beton pentru mobilierul urban şi alei.

Mobilierul urban s-a turnat după terminarea cofrajelor din tego, de la Confrasilvas, folosindu-se matriţe de la Reckli. S-a folosit beton autocompactant, făcut in situ, sub supravegherea persoanelor specializate de la laboratorul Holcim.

Holcim (14)

Pentru alei s-a folosit o tehnică specială, şi anume: beton cu agregate aparente (beton spălat). Turnarea sa a fost făcută în mai multe etape.

Întâi s-a pregătit stratul suport, peste care s-a pus o folie pentru a împiedica scurgerea laptelui de beton în pământ, apoi o plasă de armare cu distanţieri.

Al doilea pas a fost punerea în operă a betonului propriu-zis, care a fost stropit uniform cu o substanţă care împiedică priza laptelui de beton de la suprafaţă. Din cauza spaţiului extins, rosturile de tratare au trebuit să fie tăiate după 2 zile la fiecare 2,5m, astfel încât, la dilatarea betonului pe timp de vară, să nu apară crăpături.

Al treilea pas s-a făcut după 8 ore, când a fost spălat cu apă sub presiune.

În perioada ce urmează va fi făcut şi ultimul pas, şi anume: aplicarea gelului pentru sigilarea agregatelor care îi va oferi un aspect deosebit.

Holcim (17)

Îmbinând toate aceste materiale, Holcim a putut transforma CampusHUB-ul, oferindu-i o imagine nouă, combinând aspectul natural cu cel industrial, cu ajutorul betoanelor folosite.

Holcim (9)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO