Cine suntem ?

EFdeN este un ONG din România, format dintr-o echipă multidisciplinară de 50 de voluntari, care studiază arhitectura, ingineria, comunicarea, managementul și altele, cu o viziune și misiune comună, împărtășind aceleași valori. 

Creăm proiecte cu scopul de a găsi soluții sustenabile împotriva schimbărilor climatice și de a forma o nouă generație de profesioniști

Dacă vrei sa iei parte la schimbare, te așteptăm în echipa noastră pentru a-ți pune ideile în practică în cadrul unuia dintre cele două proiecte la care lucram:

 • Solar Decathlon Europe 21/22
 • EFdeN Sustainable City

Unde te poți implica ?

Solar Decathlon Europe 2021/2022

Alătură-te nouă la Solar Decathlon Europe, cea mai importantă competiție de case solare și tehnologii integrate din lume. E ultima șansă să iei parte la tot procesul, de la dezvoltarea conceptului și execuție, până la  implementare.

More Info

Suntem încântați să participăm pentru  a III-a oară, la această ediție fiind abordate problemele regenerării fondului construit și a infrastructurii existente

 

Ce am realizat până acum?

 

 • Design challenge — propunerea conceptuală de extindere pe verticală a unei clădiri existente, care nu va fi construită. Are la bază un algoritm care generează cele mai bune posibilități de dispunere a celor trei module de locuit și a celui de seră
 • Building challenge — detalierea și, ulterior, construirea unui prototip, a unei unități reprezentative pentru conceptul propus în  prima fază

Viziunea noastră a fost să concepem un nou model de locuință, publicul țintă fiind persoanele singure (pentru care spațiul conceput este ideal din punct de vedere funcțional și economic). Prototipul EFdeN VATRA integrează o unitate de locuit, un spațiu comun, un modul de seră și o terasă exterioară

 

Ce vom face mai departe?

 

Target-ul presupune asigurarea condițiilor optime de confort în prototipul nostru pe perioada competiției exclusiv prin strategii pasive.

Inițial vom construi casa în București, ulterior, prototipul fiind transportat în Wuppertal și casa va fi reconstruită în cadrul competiției în 14 zile.

Locuința a fost concepută pentru obținerea celui mai strict standard de certificare pentru case sustenabile din lume, urmând să fie primului proiect rezidențial certificat complet Living Building Challenge din Europa.

EFdeN este locul în care poți pune în practică ceea ce ai învățat la facultate și să faci parte la schimbările din societate prin clădirea unei comunități sustenabile!

ȘI

copac fotovoltaic

Prototip de oraș sustenabil EFdeN

Vei lucra la dezvoltarea unui prototip de oraș al viitorului în jurul celor două case solare, casa EFdeN 4C și casa EFdeN Signature, amplasate în campusul Facultății de Instalații, Universitatea Tehnică de Construcții București.

More Info

50% din populația globului locuiește în orașe, 80% din emisiile globale de CO2 sunt generate de zone urbane, 75 % din consumul global de energie este folosit în orașe și  80% din PIB-ul global este furnizat de zone urbane. 

 

Orașele ocupă doar 2% din suprafața terestră, astfel că ne-am gândit că ar trebui să le includem într-o schimbare continuă. Așa a luat naștere conceptul de EFdeN Sustainable City, primul prototip de oraș sustenabil din România, la care poți participa și tu.

 

Câteva exemple de puncte de interes implementate: 

 • 2 case verzi și inteligente
 • 2 copaci fotovoltaici și două stații de încărcare pentru mașini electrice
 • 2 eoliene urbane
 • evenimente, ateliere, ghiduri și programe educaționale într-un context non-formal

 

Ce vom face mai departe?

 

 • vrem să integrăm o stație de reciclare și compostor pentru a redirecționa cât mai multe din deșeurile care în mod normal ajung la groapa de gunoi
 • ne propunem să atragem atenția asupra problemelor actuale prin artă sustenabilă, expoziții și obiecte din materiale reciclate
 • dorim să implementăm alte puncte de interes:  
  • zone de lucru în aer liber
  • stație de încărcat bicicletele și trotinete electrice
  • e-dance floor
  • mobilier din materiale reutilizabile
  • stație STB

Alătură-te echipei EFdeN Sustainable City și lucrează cu noi la cele 8 zone tematice care cuprind peste 30 de puncte de interes. Începând cu elementele unui oraș inteligent, durabil și modul în care acestea se completează reciproc, vei lucra de la prima etapă, conceptul, până la ultima, implementarea.

Cum anume poți să te implici?

copac fotovoltaic

Pentru Prototipul de oraș sustenabil EFdeN cautăm colegi care vor ocupa următoarele specializări și poziții:

Arhitectură

Arhitectură

Comunicare

Comunicare

Coordonare șantier

Coordonare Șantier

Electrice

Electrice

Health & Safety

Health&Safety

Human Resources

Human Resources

Mecanice

Mecanice

Peisagism

Peisagism

Urbanism

Urbanism

Echipa Solar Decathlon Europe caută colegi pentru următoarele specializări și poziții:

Arhitectură

Arhitectură

Automatizări

Automatizări

Comunicare

Comunicare

Coordonare șantier

Coordonare Șantier

Electrice

Electrice

Health & Safety

Health&Safety

Human Resources

Human Resources

Interior

Interior

Urbanism

Urbanism

De ce sa te implici?

1. Mediu de lucru creat pentru dezvoltare: ne imaginăm cele mai tari lucruri, le proiectăm, le construim și apoi le testăm. Învățăm din fiecare greșeală, înțelegem procesul și creștem profesional și personal.

2. Oportunități în carieră: în cadrul proiectului poți să interacționezi și să colaborezi cu peste 200 de companii partenere atât din domeniul tău de studiu cât și din multe altele și să participi la evenimente în care poți cunoaste viitori angajatori

3. Experiențe internaționale: experiența Solar Decathlon îți oferă șansa de a face schimb de experiență pe timpul competiției, cu oameni din echipe de peste tot din lume.

4. Interdisciplinaritate: vei lucra cu o echipă de tineri ambițioși formată din mai multe departamente și vei putea să te dezvolți în diferite domenii conexe.

5. Experiență practică: ai șansa să aplici ceea ce înveți la facultate și astfel să te specializezi pentru viitoarea ta carieră, chiar în domeniul tău de studii.

6. Prietenii: pentru că EFdeN este locul ideal unde îmbini munca și distracția. Sărbătorim reușitele prin petreceri și zilele lungi de muncă prin sesiuni de jocuri și alte activități.

F.A.Q.

01

Cum aplic?

După o evaluare a aplicației tale vei participa la workshop, urmat de un interviu, iar în maxim 3 zile vei ști dacă vei fi parte din echipa EFdeN.

02

Cum vom lucra in perioada actuală?

În această perioadă, lucrăm cu toții atât de la sediu, cât și de acasă.  Suntem mereu conectați online, atât în scris, cât mai ales prin conferințe video.

03

Cum se va desfășura workshop-ul?

Workshop-ul se va desfășura fizic la sediul nostru (Bld. Pache Protopopescu, nr. 66, sector 2, București), dar există posibilitatea să se țină și online, conform eventualelor restricții COVID.

Andrei Bejan, fost Coordonator Instalații Mecanice & HVAC EFdeN, actual Project Manager Pompe de Căldură, Consultant Tehnic și Lector, Academia Romstal

Andrei Bejan

Vechime: 3 ani

Departamente: Instalații Mecanice și HVAC, Fundraising, Innovation și Coordonare de Șantier

Funcție Actuală: Project Manager Pompe de Căldură, Consultant Tehnic și Lector, Academia Romstal

Proiectul EFdeN și participarea la Solar Decathlon a însemnat pentru mine, probabil, una dintre cele mai importante experiențe de până acum, o experiență care m-a ajutat enorm să mă dezvolt atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Am învățat enorm din realizări, dar mai ales din greșeli.

Mihai Baiceanu, fost Coordonator Instalații Mecanice & HVAC EFdeN, actual HVAC Desiger TIAB

Mihai Băiceanu

Vechime: 4 ani

Departamente și Roluri: Instalații Mecanice și HVAC, Project Engineer și Contest Captain

Funcție Actuală: HVAC Design Engineer, TIAB

Datorită EFdeN pot să spun că sunt un inginer mai bun, pentru că am învățat tot ce nu te învață o facultate de inginerie – să lucrezi cu colegi din alte specializări, comunicare, management, sustenabilitate. Cred că EFdeN este un proiect unic în România și încurajez pe toată lumea să se alăture și să aibă aceeași experiență pe care am avut-o eu.

Mihai Fotescu, fost Coordonator Structuri EFdeN, actual Șef de Șantier Bog'Art

Mihai Fotescu

Vechime: 2 ani

Departament: Structuri

Funcție Actuală: Șef de Șantier, Bog’Art

Etica în muncă – Din EFdeN am învățat că este foarte important să te comporți ca un profesionist, în orice situație și din toate punctele de vedere: respectarea colegilor, a normelor de Protecție a Muncii, a termenelor și a nivelului de calitate promis. 

Spiritul de echipă – Am avut ocazia de a face parte dintr-o echipă interdisciplinară unde am învățat că este foarte importantă colaborarea între departamente, să încerci să ajuți ceilalți coechipieri atunci când cineva rămâne în urmă. La sfârșitul zilei este important să funcționeze întreg proiectul, nu doar partea ta.

Ana Maria Ghiță, Fundraising, Arhitectură de Interior, Comunicare, User Experience Designer Deloitte Digital

Ana Maria Ghiță

Vechime: 6 ani

Departamente: Fundraising, Comunicare și Arhitectură de Interior

Funcție Actuală: User Experience Designer, Deloitte Digital

După aproape 6 ani în echipă EFdeN, îți dai seama că puține lucruri te mai pot speria pe plan profesional. Această echipă m-a învățat că întotdeauna poți găsi o soluție la o problemă și că a renunța nu e niciodată o variantă. Mi-a arătat ce înseamnă cu adevarat o echipă și mi-a oferit amintiri de colecție.

Testimoniale

Livia Florea, Fundraising, Comunicare, Instalații Electrice, Fondator BuchARTest

Livia Florea

Vechime: 2 ani

Departamente: Fundraising și Instalații Electrice & Automatizări

Funcție Actuală: Founder & Project Coordinator, BuchARTest

EFdeN a fost una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am avut și care mi-a dat un avânt extraordinar. Am învățat că interdisciplinaritatea este esențială, am învățat ce înseamnă fundraising-ul și cât de importantă este sustenabilitatea în orice. Tot ce am învățat în EFdeN a constituit baza a tot ceea ce fac acum!

EFdeN în cifre

În ultimii 10 ani, am:

Legat prietenii cu

812

oameni

Petrecut

87 938

ore de șantier împreună

Investit

412 807

ore în proiect

Colaborat cu

236

susținători

Organizat

192

evenimente în campus

Ridicat o casă de

6

ori

EFdeN recrutează!

Conturează cu noi un viitor sustenabil

Cine suntem ?

EFdeN este un ONG din România, format dintr-o echipă multidisciplinară de 50 de voluntari, care studiază arhitectura, ingineria, comunicarea, managementul și altele, cu o viziune și misiune comună, împărtășind aceleași valori. 

Creăm proiecte cu scopul de a găsi soluții sustenabile împotriva schimbărilor climatice și de a forma o nouă generație de profesioniști

Dacă vrei sa iei parte la schimbare, te așteptăm în echipa noastră pentru a-ți pune ideile în practică în cadrul unuia dintre cele două proiecte la care lucram:

 • Solar Decathlon Europe 21/22
 • EFdeN Sustainable City

Unde te poți implica ?

Solar Decathlon Europe 2021/2022

Alătură-te nouă la Solar Decathlon Europe, cea mai importantă competiție de case solare și tehnologii integrate din lume. E ultima șansă să iei parte la tot procesul, de la dezvoltarea conceptului și execuție, până la  implementare.

More Info

Suntem încântați să participăm pentru  a III-a oară, la această ediție fiind abordate problemele regenerării fondului construit și a infrastructurii existente

 

Ce am realizat până acum?

 

 • Design challenge — propunerea conceptuală de extindere pe verticală a unei clădiri existente, care nu va fi construită. Are la bază un algoritm care generează cele mai bune posibilități de dispunere a celor trei module de locuit și a celui de seră
 • Building challenge — detalierea și, ulterior, construirea unui prototip, a unei unități reprezentative pentru conceptul propus în  prima fază

Viziunea noastră a fost să concepem un nou model de locuință, publicul țintă fiind persoanele singure (pentru care spațiul conceput este ideal din punct de vedere funcțional și economic). Prototipul EFdeN VATRA integrează o unitate de locuit, un spațiu comun, un modul de seră și o terasă exterioară

 

Ce vom face mai departe?

 

Target-ul presupune asigurarea condițiilor optime de confort în prototipul nostru pe perioada competiției exclusiv prin strategii pasive.

Inițial vom construi casa în București, ulterior, prototipul fiind transportat în Wuppertal și casa va fi reconstruită în cadrul competiției în 14 zile.

Locuința a fost concepută pentru obținerea celui mai strict standard de certificare pentru case sustenabile din lume, urmând să fie primului proiect rezidențial certificat complet Living Building Challenge din Europa.

EFdeN este locul în care poți pune în practică ceea ce ai învățat la facultate și să faci parte la schimbările din societate prin clădirea unei comunități sustenabile!

ȘI

copac fotovoltaic

Prototip de oraș sustenabil EFdeN

Vei lucra la dezvoltarea unui prototip de oraș al viitorului în jurul celor două case solare, casa EFdeN 4C și casa EFdeN Signature, amplasate în campusul Facultății de Instalații, Universitatea Tehnică de Construcții București.

More Info

50% din populația globului locuiește în orașe, 80% din emisiile globale de CO2 sunt generate de zone urbane, 75 % din consumul global de energie este folosit în orașe și  80% din PIB-ul global este furnizat de zone urbane. 

 

Orașele ocupă doar 2% din suprafața terestră, astfel că ne-am gândit că ar trebui să le includem într-o schimbare continuă. Așa a luat naștere conceptul de EFdeN Sustainable City, primul prototip de oraș sustenabil din România, la care poți participa și tu.

 

Câteva exemple de puncte de interes implementate: 

 • 2 case verzi și inteligente
 • 2 copaci fotovoltaici și două stații de încărcare pentru mașini electrice
 • 2 eoliene urbane
 • evenimente, ateliere, ghiduri și programe educaționale într-un context non-formal

 

Ce vom face mai departe?

 

 • vrem să integrăm o stație de reciclare și compostor pentru a redirecționa cât mai multe din deșeurile care în mod normal ajung la groapa de gunoi
 • ne propunem să atragem atenția asupra problemelor actuale prin artă sustenabilă, expoziții și obiecte din materiale reciclate
 • dorim să implementăm alte puncte de interes:  
  • zone de lucru în aer liber
  • stație de încărcat bicicletele și trotinete electrice
  • e-dance floor
  • mobilier din materiale reutilizabile
  • stație STB

Alătură-te echipei EFdeN Sustainable City și lucrează cu noi la cele 8 zone tematice care cuprind peste 30 de puncte de interes. Începând cu elementele unui oraș inteligent, durabil și modul în care acestea se completează reciproc, vei lucra de la prima etapă, conceptul, până la ultima, implementarea.

Cum anume poți să te implici?

[/vc_column_inner][/vc_row_inner]

Echipa Solar Decathlon Europe caută colegi pentru următoarele specializări și poziții:

Arhitectură

Arhitectură

Automatizări

Automatizări

Comunicare

Comunicare

Coordonare șantier

Coordonare Șantier

Electrice

Electrice

Health & Safety

Health&Safety

Human Resources

Human Resources

Interior

Interior

Urbanism

Urbanism

copac fotovoltaic

Pentru Prototipul de oraș sustenabil EFdeN cautăm colegi care vor ocupa următoarele specializări și poziții:

Arhitectură

Arhitectură

Comunicare

Comunicare

Coordonare șantier

Coordonare Șantier

Electrice

Electrice

Health & Safety

Health&Safety

Human Resources

Human Resources

Mecanice

Mecanice

Peisagism

Peisagism

Urbanism

Urbanism

De ce sa te implici?

1. Mediu de lucru creat pentru dezvoltare: ne imaginăm cele mai tari lucruri, le proiectăm, le construim și apoi le testăm. Învățăm din fiecare greșeală, înțelegem procesul și creștem profesional și personal.

2. Oportunități în carieră: în cadrul proiectului poți să interacționezi și să colaborezi cu peste 200 de companii partenere atât din domeniul tău de studiu cât și din multe altele și să participi la evenimente în care poți cunoaste viitori angajatori

3. Experiențe internaționale: experiența Solar Decathlon îți oferă șansa de a face schimb de experiență pe timpul competiției, cu oameni din echipe de peste tot din lume.

4. Interdisciplinaritate: vei lucra cu o echipă de tineri ambițioși formată din mai multe departamente și vei putea să te dezvolți în diferite domenii conexe.

5. Experiență practică: ai șansa să aplici ceea ce înveți la facultate și astfel să te specializezi pentru viitoarea ta carieră, chiar în domeniul tău de studii.

6. Prietenii: pentru că EFdeN este locul ideal unde îmbini munca și distracția. Sărbătorim reușitele prin petreceri și zilele lungi de muncă prin sesiuni de jocuri și alte activități.

F.A.Q.

01

Cum aplic?

După o evaluare a aplicației tale vei participa la workshop, urmat de un interviu, iar în maxim 3 zile vei ști dacă vei fi parte din echipa EFdeN.

02

Cum vom lucra in perioada actuală?

În această perioadă, lucrăm cu toții atât de la sediu, cât și de acasă.  Suntem mereu conectați online, atât în scris, cât mai ales prin conferințe video.

03

Cum se va desfășura workshop-ul?

Workshop-ul se va desfășura fizic la sediul nostru (Bld. Pache Protopopescu, nr. 66, sector 2, București), dar există posibilitatea să se țină și online, conform eventualelor restricții COVID.

Andrei Bejan, fost Coordonator Instalații Mecanice & HVAC EFdeN, actual Project Manager Pompe de Căldură, Consultant Tehnic și Lector, Academia Romstal

Andrei Bejan

Vechime: 3 ani

Departamente: Instalații Mecanice și HVAC, Fundraising, Innovation și Coordonare de Șantier

Funcție Actuală: Project Manager Pompe de Căldură, Consultant Tehnic și Lector, Academia Romstal

Proiectul EFdeN și participarea la Solar Decathlon a însemnat pentru mine, probabil, una dintre cele mai importante experiențe de până acum, o experiență care m-a ajutat enorm să mă dezvolt atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Am învățat enorm din realizări, dar mai ales din greșeli.

Mihai Baiceanu, fost Coordonator Instalații Mecanice & HVAC EFdeN, actual HVAC Desiger TIAB

Mihai Băiceanu

Vechime: 4 ani

Departamente și Roluri: Instalații Mecanice și HVAC, Project Engineer și Contest Captain

Funcție Actuală: HVAC Design Engineer, TIAB

Datorită EFdeN pot să spun că sunt un inginer mai bun, pentru că am învățat tot ce nu te învață o facultate de inginerie – să lucrezi cu colegi din alte specializări, comunicare, management, sustenabilitate. Cred că EFdeN este un proiect unic în România și încurajez pe toată lumea să se alăture și să aibă aceeași experiență pe care am avut-o eu.

Mihai Fotescu, fost Coordonator Structuri EFdeN, actual Șef de Șantier Bog'Art

Mihai Fotescu

Vechime: 2 ani

Departament: Structuri

Funcție Actuală: Șef de Șantier, Bog’Art

Etica în muncă – Din EFdeN am învățat că este foarte important să te comporți ca un profesionist, în orice situație și din toate punctele de vedere: respectarea colegilor, a normelor de Protecție a Muncii, a termenelor și a nivelului de calitate promis. 

Spiritul de echipă – Am avut ocazia de a face parte dintr-o echipă interdisciplinară unde am învățat că este foarte importantă colaborarea între departamente, să încerci să ajuți ceilalți coechipieri atunci când cineva rămâne în urmă. La sfârșitul zilei este important să funcționeze întreg proiectul, nu doar partea ta.

Ana Maria Ghiță, Fundraising, Arhitectură de Interior, Comunicare, User Experience Designer Deloitte Digital

Ana Maria Ghiță

Vechime: 6 ani

Departamente: Fundraising, Comunicare și Arhitectură de Interior

Funcție Actuală: User Experience Designer, Deloitte Digital

După aproape 6 ani în echipă EFdeN, îți dai seama că puține lucruri te mai pot speria pe plan profesional. Această echipă m-a învățat că întotdeauna poți găsi o soluție la o problemă și că a renunța nu e niciodată o variantă. Mi-a arătat ce înseamnă cu adevarat o echipă și mi-a oferit amintiri de colecție.

Testimoniale

Livia Florea, Fundraising, Comunicare, Instalații Electrice, Fondator BuchARTest

Livia Florea

Vechime: 2 ani

Departamente: Fundraising și Instalații Electrice & Automatizări

Funcție Actuală: Founder & Project Coordinator, BuchARTest

EFdeN a fost una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am avut și care mi-a dat un avânt extraordinar. Am învățat că interdisciplinaritatea este esențială, am învățat ce înseamnă fundraising-ul și cât de importantă este sustenabilitatea în orice. Tot ce am învățat în EFdeN a constituit baza a tot ceea ce fac acum!

EFdeN în cifre

În ultimii 10 ani, am:

Legat prietenii cu

748

oameni

Petrecut

85 648

ore de șantier împreună

Investit

490 030

ore în proiect

Colaborat cu

227

susținători

Organizat

192

evenimente în campus

Ridicat o casă de

6

ori

ro_RO