Campus HUB #impreunacuLidl pentru comunitate

Campus HUB este unul dintre cele mai dragi proiecte EFdeN, fiind creat în jurul casei solare EFdeN. Acesta reprezintă modul în care aducem un spațiu verde multifuncțional în mijlocul Bucureștiului, o oază sustenabilă în mijlocul junglei urbane, un loc unde oricine poate profita de un răgaz în natură sau iși poate muta biroul în aer liber, beneficiind de internet wireless gratuit și energie verde din surse fotovoltaice.
Împreună cu Lidl România, în cadrul programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”, dedicat susținerii proiectelor cu viziune și efecte pozitive pe termen lung asupra comunităților și a mediului înconjurător, am dezvoltat Campus HUB, spațiul verde conceput de studenți pentru studenți, dar şi pentru publicul larg.

Obiectivul este acela de a aduce natura în mijlocul comunității (oferi comunității zona verde mult așteptată), de a crea un loc care să ofere oamenilor posibilitatea de a interacționa, de a lucra la proiecte și, în același timp, de a petrece mai mult timp în natură. Cei care studiază, lucrează în echipă sau se relaxează o pot face la un standard de calitate ridicat și în condiții ce pot îmbunătăți considerabil randamentul utilizatorilor.

În același timp, o importantă componentă a proiectului o reprezintă oportunitatea studenților din cadrul echipei de a își pune în practică cunoștințele teoretice dobândite în cadrul facultății și de a lucra multidisciplinar, îmbinând domenii ca arhitectură, structuri, electrice, instalații sau horticultură.

Astfel, am lucrat la mentenanța gazonului, am plantat flori și legume, am calibrat sistemul de irigații pentru ca toate plantele să beneficieze de apa necesară într-un mod eficient, am realizat electrificarea mobilierului urban și acum fiecare bancă și masă este dotată cu prize și iluminare. Cea mai amplă componentă a proiectului a fost realizarea scenei pentru spectacole și prezentări, structură la care au lucrat toate disciplinele, realizând astfel și o mică repetiție pentru șantierul viitor în care vom realiza casa ce va reprezenta România la Solar Decathlon Middle East, în Dubai.

Campus HUB EFdeN Santier Scena

Campus HUB EFdeN Santier Scena

Cea de-a treia ediție a Săptămânii Sustenabilității EFdeN a adunat peste 500 de vizitatori, studenți și profesioniști în Campus HUB, la seria de evenimente organizate anual de EFdeN pentru a atrage atenția asupra problemelor din zona sustenabilității și a voluntariatului, pentru a găsi anumite soluții, dar și pentru a implementa aceste soluții în perioada imediat următoare.

Totodată, aceasta a reprezentat și inaugurarea Campus HUB, într-un cadru informal, alături de oameni dragi, colegi, parteneri și prieteni și sărbătorirea reușitelor alături de cei care ne-au susținut și au făcut acest lucru posibil.

Campus HUB Saptamana Sustenabilitatii EFdeN Ziua Eduatiei

Campus HUB Saptamana Sustenabilitatii EFdeN Ziua Eduatiei

Împreună cu Lidl, Campus HUB s-a dezvoltat enorm în 2017 și a devenit mai mult decât un spațiu verde: un loc de educare și dezvoltare pentru toți cei implicați în construirea lui, dar și pentru vizitatorii care s-au bucurat de el. Contribuția pe care proiectul a avut-o anul trecut în domeniul educațional a fost recunoscută în cadrul Galei Premiilor Romania Green Building Council, CampusHub ocupând primul loc la categoria „Inițiativa Educațională din Domeniul Clădirilor Verzi a Anului” și în cadrul Galei EduManager ca proiect ce promovează protecția mediului și dezvoltarea durabilă.

Campus HUB Saptamana Sustenabilitatii EFdeN Ziua Educatiei Ana

Campus HUB Saptamana Sustenabilitatii EFdeN Ziua Educatiei Ana

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US