Despre fidelizarea angajaților, la HR Strategist

Săptămâna aceasta, la evenimentul HR Strategist, am avut ocazia să aflăm cele mai noi tendințe, metode și strategii în materie de resurse umane, de la specialiști din domeniu.

În cadrul unei organizații, buna funcționare și integrarea eficientă a membrilor ține în mare măsură de strategiile și tacticile departamentului de resurse umane, dar și de suportul pe care acesta îl oferă celorlalte departamente.

În centrul discuțiilor a stat în permanență angajatul și integrarea lui în cadrul echipei. HR managerii dețin greaua misiune de a îmbina perfect lucrurile, astfel încât experiența fiecărui angajat la locul de muncă să corespundă nevoilor și așteptărilor sale.

Totodată, specialiștii în resurse umane spun că au parte de o misiune și mai grea în ceea ce privește generația Millennials, privită deseori ca o provocare pe piața muncii. În acest caz, companiile trebuie să fie deschide la nou și să se plieze pe schimbare, pentru că doar așa se pot realiza o integrare eficientă a noii generații într-un sistem deja funcțional.

Flexibilitatea regulilor joacă, așadar, un rol tot mai important în contextul unei forțe de muncă din ce în ce mai diversificate.

Am aflat și faptul că mediul de lucru poate fi uneori chiar mai important decât factorul financiar. Astfel, coordonarea și consolidarea unei echipe devine esențială pentru a obține un randament individual/colectiv cât mai mare, iar acest lucru se poate obține cu ușurință prin workshop-uri, teambuilding-uri și apreciere față de munca unui angajat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US