Dezvoltarea internationala a cladirilor verzi impreuna cu Prof. Brodsky, Universitatea din New York

RoGBC ne-a oferit ocazia sa participam la conferinta in cadrul careia a fost abordata tema dezvoltarii pe plan international a cladirilor verzi. Astfel, membrii echipei EFdeN au avut ocazia sa se informeze cu privire la dezvoltarile imobiliare in cazul cladirilor sustenabile, in urma prezentarii sustinute de Profesorul Brodsky Directorul Institutului pentru Dezvoltari imobiliare al mediului construit SCHACK al Universitatii din New York si Clinical Assistent Professor, departamentul de Dezvoltari Imobiliare Sustenabile.

Prezentatorul Steven Borncamp, Presedinte RoGBC, impreuna cu Monica Ardeleanu, Director al Departamentului de Dezvoltare & Politici, RoGBC au abordat  problema unui cadru legislativ favorabil partilor implicate in construirea cladirilor verzi. S-a remarcat o fragmentare a interesul fata de constructiile sustenabile, partile implicate formand asa numitul: “vicious circle of blame”. Un alt aspect dezbatut in cadrul prezentarii a reprezentat implementarea politicilor europene, prin intermediul unor certificari energetice si de sustenabilitate, recunoscute la nivel international (LEED, BREEAM, DGNB). Suntem mandri ca ne-am enumerat printre cei care cunosc obiectivele LBC si am putut raspunde la intrebarea lui Steven Borncamp referitor la asta.

Prezentarea prototipul EFdeN din La Cite du Soleil s-a regasit printre cladirile verzi enumerate de RoGBC, fapt ce ne-a bucurat si ne-a incurajat sa continuam drumul pe care am pornit.

Cea de-a doua parte a conferintei a fost sustinuta de Profesorul Stuart Brodsky, fiind axata pe dezvoltarea sustenabila din domeniul imobiliar al constructiilor verzi. Una dintre problemele semnalate de acesta, o reprezinta utilizarea codurilor de proiectare, prin care sunt furnizate doar cerintele minime, fara sa se ia in considerare factorul uman: numarul de persoane sau orele petrecute de acestia in cladire. Evaluarea cladirilor existente, din punct de vedere al sustenabilitatii acestora a fost comparata cu descoperirea ADN-ului unei cladiri. Un factor extrem de important in analiza acestora, o reprezinta complexitatea tehnologiilor utilizate, ce pot fi manipulate necorespunzator. Astfel, scopul si rezultatele nu vor fi cele preconizate initial, in etapa de proiectare.

Suntem bucurosi ca am luat parte la conferinta organizata de RoGBC si ca putem sa ne consideram promotorii sustenabilitatii in Romania.

                                                                                                          Be more efficient in pursuing efficiency!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US