După PRISPA şi EFdeN, povestea continuă în Dubai

Am lucrat intens timp de două luni pentru propunere, și încă trei luni am așteptat răspunsul oficial, iar zilele trecute, în cadrul World Green Economy Summit 2016 la Dubai, s-au anunțat echipele care vor participa la Solar Decathlon Middle East 2018. Suntem onorați să vă anunțăm că Team Bucharest 2018, va reprezenta România la competiția din Orientul Mijlociu, în Dubai, un oraş care se dezvoltă cu o foarte mare viteză spre un viitor cu cele mai noi şi mai sustenabile tehnologii.

prezentare-in-cadrul-echipei-a-propunerii-1

În Solar Decathlon participă echipe din toată lumea, care proiectează și construiesc locuințe solare 100% electrice. Competiția are scopul de a ridica nivelul de conştientizare al studenţilor şi universităţilor participante asupra importanţei folosirii tehnologiilor bazate pe energii din surse regenerabile. Aceasta se adresează şi companiilor, pe care le încurajează să îşi promoveze şi să pună în aplicare materialele şi sistemele verzi, reducând impactul construcţiei asupra mediului, educând în acelaşi timp şi publicul larg asupra consumului responsabil de resurse.

Competiția Solar Decathlon a luat naștere în SUA în 2002. Prima ediție internațională a început în Europa în 2010, la Madrid. Acum competiția s-a estins la nivel internațional și are loc în America de Sud, în China și pentru prima dată în Orientul Mijlociu, în 2018. România a fost reprezentată pentru prima dată la ediţia din 2012 de la Madrid, cu proiectul PRISPA, și în 2014 la Versailles cu proiectul EFdeN, iar acum ne dorim să ducem această iniţiativă mult mai departe.

opening

Casa dezvoltată în cadrul competiției va fi proiectată și construită inițial în România, transportată pe uscat și pe mare în Dubai și acolo reasamblată în doar 10 zile, alături de alte 20 de echipe, din 16 țări de pe 4 continente. Acestea sunt doar unele dintre probele competiției, iar în continuare ne așteaptă doi ani plini de provocări, muncă și aventură.

Vrei să faci şi tu parte din noua echipă, sa pui în practică cunoştinţele dobândite în şcoală și să schimbi lumea? Te invităm să ni te alături! Trimite CV-ul şi o scrisoare de intenție, la adresa hr@efden.org, până la data de 20 octombrie 2016, ora 18:00.

Tags :

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US