EFdeN la CEO Conference 2015

„CEO Conference – Shaping the future” evenimentul organizat de doingbusiness.ro care a avut loc joi, 18 februarie 2015, a reprezentat un spatiu comun de dezbatere pentru discutii legate de perspectivele dezvoltarii afacerilor in 2015. In urma participarii lui Claudiu Butacu, in calitate de Presedinte al Asociatiei Solar Decatlon Bucuresti la evenimentul organizat in colaborare cu EY Romania, echipa EFdeN a identificat noi oportunitati de dezvoltare.

Contexul international actual in care se plaseaza Romania, a generat schimbari si noi tendinte prezentate de participantii la eveniment. Printre acestea se numara unele de interes pentru proiectul EFdeN, precum :

  • „Antreprenoriat generat de oportunitati si nu de necesitate” – Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania
  • Imbunatatirea conditiilor de afaceri, din punct de vedere al birocratiei; diminuarea costurilor – Ludwik Sobolewski, CEO Bursa de Valori Bucuresti
  • Politica de investitii pe termen lung – Catalin Pauna, Country Economist, World Bank

Ion Lungu a prezentat directiile anului 2015 in domeniul energiei electrice, punand in evidenta importanta consumului eficient in scopul evolutiei umane. De asemenea, utilizarea unor retele inteligente de masurare a consumului de energie, precum si aparitia insolventelor in domeniul regenerabilelor, confirma inca o data importanta proiectului EFdeN pe piata romaneasca.

IMG_6572

Raportul EY Romania, prezentat de Elena Badea in a doua sesiune a evenimentului, a fost intocmit pe baza unor chestionare completate de peste 200 de manageri de top, distribuite pe sectoare economice conform ponderii de formare a Produsului Intern Brut. Modificari ale cresterii consumatorilor, nevoile pietei, calitatea competitorilor de pe piata romaneasca, precum si asteptari legate de profit si vanzari, reprezinta rezultate relevante pentru proiectul EFdeN. Abordand subiectul negocierilor dificile, unde acordul este posibil chiar si in cele mai dificile situatii, Elena Badea a prezentat „Povestea celor 17 camile”, pentru a oferi un exemplu demn de urmat in cazul in care initial nu par sa existe solutii pentru o problema. Despre aceasta poveste în urmatorul articol.

Evenimentul CEO Conference 2015  a fost organizat de doingbusiness.ro. Mai multe detalii si poze pe situl evenimentului.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US