Glide în finala Future Makers

București, orașul cu cel mai aglomerat trafic din Europa

Un studiu realizat de marele producător de sisteme de navigaţie TomTom referitor la cele mai aglomerate oraşe din lume în anul 2018 nu vine cu rezultate tocmai îmbucurătoare pentru bucureşteni.

Conform acestui studiu, Bucureşti este al treilea cel mai aglomerat oraş din Europa şi al 11-lea pe întregul glob, un lucru de aşteptat ţinând cont de numărul ridicat de persoane care deţin un autovehicul, dar şi de lipsa infrastructurii şi lipsa implicării instituţiilor responsabile.

 

Micro mobilitate – Următorul trend al viitorului?

Mobilitatea electrică este una dintre tendinţele care remodelează discret transportul de suprafaţă şi pregătesc o revoluţie a modului de viaţă în marile oraşe.

Generaţiile viitoare de vehicule trebuie să asigure nepoluarea mediului, eficienţa energetică, siguranţa şi asigurarea unui transport inteligent.

Soluțiile de micro mobilitate pot ajuta la completarea golurilor dintre mijloacele de transport public. De fapt, ele pot ajuta chiar să facă mai atractiv tranzitul de masă şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului, motive pentru care căutăm să încurajăm oamenii să nu mai apeleze la metodele convenţionale de transport.

În acest sens, în cadrul echipei EFdeN a luat naştere proiectul Glide, care constă într-o staţie de încărcare pentru trotinetele electrice, a căror piaţă a crescut foarte mult şi practic a explodat peste noapte.

 

Deplasarea din punctul A în punctul B folosind trotineta sau bicicleta electrică este unul lucru din ce în ce mai des întâlnit, însă ce ne facem atunci când rămânem fără baterie?

Conceptul staţiei de încărcare este unul modular, uşor adaptabil oricărui spaţiu şi care de asemenea poate fi folosită şi pentru depozitare. 

Prin intermediul unei astfel de staţii poate fi redus considerabil unul dintre cei mai mari factori care fac utilizatorii sceptici când vine vorba de folosirea unui vehicul electric, şi anume frica de a rămâne fără baterie înainte de a ajunge la destinaţie. Acest fenomen poartă denumirea de “range anxiety”.

Deoarece EFdeN promovează întotdeauna practici sustenabile şi vrem să arătăm oamenilor schimbările la care trebuie să ne adaptăm cu toţii în următorii 30 de ani, staţia conectată la reţeaua de distribuţie electrică îşi va produce singură energia necesară prin intermediul panourilor fotovoltaice, surplusul putând fi ulterior injectat în reţeaua naţională prin intermediul proiectului EnergiaTa.

 

 

Echipa Glide este finalistă în competiția de idei de business orientate către viitor ”Future Makers”. Dacă vreți să aflați care sunt celelalte idei finaliste, intrați ​pe https://futuremakers.ro/ Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și sprijinit de Fundația Coca Cola.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US