Începutul experienței mele EFdeN

O alegere de moment m-a făcut ca astăzi să pot scrie pentru voi. Cu o zi înaintea recrutărilor de sâmbătă, 27 februarie, mi-am spus că am doar de câștigat dacă încerc. Și am încercat, deși sunt studentă la Comunicare și Relații publice și nu am o legatură directă cu arhitectura sau construcțiile. Așa am ajuns la întâlnirea cu echipa și cu cei care cred în acest proiect.

După o prezentare generală a proiectului, dar și pe departamente, a urmat turul Prototipului EFdeN. Deja învățasem la ce se referă o casă prietenoasă cu natura, dar și cum trebuie să înțeleg conceptul. Mai mult decât te poți aștepta de la orice interviu. Partea cea mai interesantă a zilei a fost reprezentată de workshop-uri, unde am putut să îmi pun în practică, mult mai repede decât mă așteptam, ceea ce am învățat la facultate.

Cum venisem pentru a mă alătura departamentului de comunicare, ”testul” meu a constat într-o schiță de campanie. Lucru dificil la prima vedere însă, cu deschiderea celor din echipă, ideile au prins contur rapid. Toată lumea vorbea, explica și întreba, dar în haosul astfel creat se vedea pasiunea cu care fiecare venise acolo. Atmosfera creată mi-a dat încredere în mine și siguranța că, într-un astfel de mediu, orice idee poate fi valorificată. Astfel, am realizat cât de important este să poți avea încredere în oamenii cu care lucrezi. Un alt lucru care m-a impresionat a fost entuziasmul general pentru lucrul în echipă. De asemenea, faptul că am putut să ne îmbinăm ideile a spus multe despre scopul comun, acela de a ajunge să muncim cot la cot în cadrul proiectului. Nu în ultimul rând, m-a frapat faptul că tineri atât de diferit pregătiți și venind din domenii variate au putut să-și găsească un limbaj comun în care să creadă.Cel mai important lucru pentru mine este că, într-un timp atât de scurt, am reușit să găsesc răspunsuri la o parte din sumedenia de întrebări cu care plecasem de acasă, alături de care  s-au dezvoltat noi întrebări.

De-acum pot spune că fac parte din echipa EFdeN și asta doar pentru că am avut curajul să încerc ceva nou. Până la urmă, EFdeN este inovație și schimbare.

 

Laura, studentă în anul al II-lea la Comunicare și Relații publice în cadrul FJSC.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US