Am lansat EFdeN Signature pentru Solar Decathlon 2018

Joi, 2 noiembrie, am lansat cel mai nou prototip de casă solară marca EFdeN, proiect cu care o echipă multidisciplinară de studenți voluntari va reprezenta România, pentru a treia oară, în competiția internatională- Solar Decathlon Dubai 2018.

Am avut alături numeroși reprezentanți ai marilor companii, cadre didactice, persoane din sfera mass-media dar și mulți alți specialiști care care au răspus cu da invitației noastre și care ne susțin în proiectul nostru.

Prototipul casei a putut fi admirat atât sub formă de machetă cât și cu ajutorul realitații virtuale și augmentate, aplicații și tehnologii puse la dispozitie de către Augmented Space Agency.

Casa EFdeN Signature trebuie să raspundă atât condițiilor climatice din România, cât și celor extreme din Dubai, locul unde ea va fi transportată și reconstruită în numai 10 zile, în noimembrie 2018.

Prin participarea noastră în cadrul unei competiții de o asemenea amploare, ne dorim, mai presus de toate, să orientăm interesele românilor în direcția dezvoltării sustenabile și a energiei regenerabile, subiecte dezbatute și în cadrul evenimentului. Cu ajutorul prietenilor noștri de la Cuibul Artiștilor, invitații au luat parte la un moment artistic emoționant ce a pus în scenă tema sustenabilității, a importanței sale dar și a efectelor negative ale poluării.

Pentru ca toți inviații să fie familiarizați cu proiectul nostru, evenimentul s-a încheiat cu un tur ghidat al actualei case EFdeN 4C (Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort) ce ne-a reprezentat în cadrul aceleiași competiții în anul 2014.

Pentru întreaga atmosferă le mulțumim partenerilor noștri RenameFabLabG+M care ne-au pus la dispoziție materialele necesare organizării evenimentului, dar și celor de la Nespresso și Calif, care s-au asigurat ca oaspeții să aibă parte de cele mai rafinate sortimente de cafea și de un delicios brunch în stil oriental.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US