LEED

LEED Certification

Leadership in Energy and Environmental Design

Leadership in Energy and Environmental Design for Homes

Este un program de certificare pentru clădiri sustenabile, elaborat de U.S. Green Building Council. Acesta încurajează o abordare holistică în ce privește proiectarea sustenabilă a clădirilor, cu cerințe împărțite între 9 capitole complementare:

  1. Floodplain avoidance
  2. Site selection
  3. Compact development
  4. Community resources
  5. Acces to transit
locationandtransportation

Location and Trasportation

1. Floodplain avoidance 2. Site selection 3. Compact development 4. Community resources 5. Acces to transit

Sustainable Sites

Water Efficiency

Energy and Atmosphere

Materials and Resources

Indoor Environmental Quality

Innovation

Regional Priority

Mai multe despre NOI

Pe parcursul procesului de certificare, echipa de proiectare este însoțită de un verificator acreditat care se asigura de atingerea standardelor impuse, atât prin verificarea livrabilelor, cât și prin doua vizite pe șantier – una la mijlocul construcției și una la final.

Pentru casa EFdeN Signature, echipa noastra si-a propus atingerea LEED Home v4.1 Platinum, devenind astfel una dintre primele locuințe din Europa și singura din România care atinge cel mai înalt nivel al acestei certificări. În modul acesta dorim sa dăm un exemplu în direcția în care credem noi ca industria construcțiilor din România trebuie sa se indrepte.

Casa

Casa EFdeN Signature este prototipul nostru de casă solară cu care am reprezentat România la competiția Solar Decathlon Middle East 2018, în Dubai. A fost premiată cu locul 4 mondial și a obtinut 4 clasări pe podium – locul 1 la comunicare, 2 la inginerie și construcție, 2 la condiții de confort și 3 la sustenabilitate. Odată cu întoarcerea de la competiție, unul dintre obiectivele noastre principale a devenit certificarea casei EFdeN Signature cu LEED for Homes v4.1. Procesul de certificare a avut loc în paralel cu reconstrucția definitivă a casei în campusul Facultății de Inginerie a Instalațiilor din București, pe o perioada de 2 ani. 

FAQ

În Europa, clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie. Fiecare dintre noi petrece în medie peste 90% din timp în spații interioare. Până în 2030, UE își propune reducerea consumului de energie în clădiri cu minim 14%. Provocari mari, dar poate insuficiente raportate la situatia climatica actuala. Certificarile pentru clădiri verzi sunt o unealtă excelentă în vederea atingerii acestor ținte extrem de necesare, prin prisma faptului ca ofera standarde independente și riguroase de verificare a nivelului calitativ atins. Mai mult decat atat, ele propun un ghid de proiectare detaliat, facilitand procesul de concepere a unei astfel de clădiri. Din aceste motive, la nivel global, au fost până în prezent certificate în jur de 500 000 de locuințe LEED.

Prin componenta interdisciplinara a echipei noastre, cu studenți de la arhitectura, inginerie a instalatiilor, design de interior etc, noi propunem un stil de proiectare a cladirilor care construiește pe o conlucrare stransa intre specializarile implicate. Suportul oferit de partenerii noștri, profesioniști cu experiență în domeniu, a contat nu numai in atingerea obiectivului, dar si in formarea noastra, a studentilor care am invatat atat de multe în acest proces. Am documentat atat procesul si am mentionat partenerii in cadrul seriei de articole LEED, pe care o puteti regasii mai jos.

Mid-construction

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.  their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident

Play Video

Poze

Câteva fotografii cu noi
en_US