Noutati de la Energy Breakfast Club

Inceputul anului 2015 aduce in prim plan importanta energiei la nivelul celor mai mari corporatii si a solutiilor propuse de specialisti pentru reducerea consumului in exces. Acesta a fost si subiectul principal de dezbatere in cadrul evenimentului Energy Breakfast, unde am vazut ca interesul pentru energie se reflecta in grija pentru viitor si pentru mediu.

Mariana Voicu (Director pentru Politici Industriale si Competitivitate – Ministerul Economiei, Comertului si Turismului) a vorbit despre politici si strategii in domeniul energetic. De asemenea, propunerea d-nei Voicu pentru reducerea consumului priveste sectoarele mari, ce se confrunta deja cu dificultati in acest sens si recomanda stabilirea preturilor de productie adaptate principiului eficientei energetice.

Fiind un domeniu puternic reglementat la nivel legislativ, Felix Caprariu (Presedintele Asociatiei Teritoriale pentru Energie si Eficienta Energetica) a facut apel la diseminarea informatiilor si un alt apel catre autoritati pentru a sprijini proiectele de eficienta energetica. De asemenea, Felix Caprariu a adus in discutie cateva legi importante, de care trebuie sa tinem seama : legea 574 (legea eficientei energetice) sau legea 121, ce cuprinde si o anexa secundara prin care sunt oferite ghiduri pentru fabricile cu un consum energetic extraordinar. Inca o observatie de retinut pe care dl. Caprariu a evidentiat-o este faptul ca odata ce departamentul se confrunta cu o lipsa de personal specializat, aplicarea legii nu se mai realizeaza in conditii adecvate.

Cel de-al treilea speaker al evenimentului a fost nimeni altul decat Presedintele Asociatiei Solar Decatlon Bucuresti, Claudiu Butacu, ce a adus in fata publicului proiectul EFdeN si competitia internationala Solar Decathlon Europe 2014. A fost o onoare pentru noi posibilitatea de a ne prezenta proiectul in fata unui public din domeniu si atat de numeros.

Insumand ideile evenimentului, acestea sunt cele mai importante propuneri stabilite:

  • sustinerea investitiilor in producerea de energie din surse regenerabile si cogenerarea de inalta eficienta ;
  • sprijinirea trecerii la o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon in toate sectoarele, prin sustinerea producerii de energie regenerabila ;
  • introducerea tehnologiilor de tip smart ;
  • implementarea sistemelor complexe de monitorizare a distributiei energetice la nivelul intreprinderilor;
  • crearea unui dialog intre producatorii de energie si consumatori.

EFdeN multumeste organizatorilor, energynomics.ro, pentru invitatie si pentru oportunitatea de a lansa discutii cu specialisti importanti din domeniul energetic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US