A treia ediţie a Săptămânii Sustenabilităţii EFdeN

Anul acesta am organizat cea de-a treia ediție a Săptămânii Sustenabilității EFdeN, eveniment organizat anual pentru a atrage atenția asupra unor serii de probleme din zona sustenabilitații și a voluntariatului, pentru a le găsi anumite soluții, dar și pentru a le implementa în perioada imediat următoare.

Anul acesta am demarat săptămâna cu Ziua Responsabilității, într-un workshop practic, organizat împreună cu Kultivă, proiect comunitar de grădinărit al Asociației SNK, în care am descoperit cât de uşor este să îţi cutivi singur salatele, verdețurile și legumele în mijlocul orașului.

Marți seară, într-un cadru informal, alături de oameni dragi, colegi, parteneri și prieteni, am inaugurat Campus HUB, spațiul verde deschis gratuit publicului, alimentat cu energie solară și acces la internet, care vine în sprijinul comunităţii printr-un spațiu în natură ce sporeşte creativitatea şi productivitatea.

 

De  Ziua Arhitecturii, împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, profesorii şi studenţii au analizat evoluția viitorului prototip de casă solară ce va reprezenta România la Solar Decathlon Middle East în Dubai şi ce presupune proiectarea unei case solare, eficientă din punct de vedere energetic și prietenoasă cu mediul.

 

Masa rotundă din  Ziua Energiei, eveniment energiaTa, la care au participat reprezentanți ai mediului privat și administrativ, specialiști din mediul academic, ONG și media a avut ca subiect prosumatorii din România. Pentru facilitarea întregilor proceduri sunt necesare reglementări speciale pentru consumatorii și producătorii casnici, conform prosumatorilor ce au împărtăşit din experienţa proprie.

Vineri, de  Ziua Educaţiei, organizată alături de Universitatea Tehnică de Construcții București, aproximativ 400 de elevi şi profesori de liceu  au descoperit cum teoria din domeniul ingineriei se pune în valoare în mod practic, prin intermediul facultăţii, a studenţilor şi a exemplelor aplicate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US