Într-un singur weekend am ajutat 87 familii să reducă costurile de iluminat cu 80%!

Cu căteva săptămâni înaintea venirii sărbătorilor, weekend-ul trecut, am derulăm campania socială de promovare a sustenabilității și a eficienței energetice prin care oamenii au putu să cunoască beneficiile iluminatului cu LED şi să își schimbe în mod gratuit vechile becuri ineficiente cu incandescență.

Campania a fost desfășurată în parteneriat cu distribuitorul de soluţii de iluminat eficiente energetic, Iluminat ieftin, care a oferit cu generozitate noile becuri cu LED, această acțiune aliniindu-se la viziunea comună de a eficientiza energetic spațiul construit.

“Înlocuirea becurilor cu incandescenţă cu becuri cu LED este un prim pas pe care fiecare dintre noi îl poate face pentru a reduce consumul de energie si impactul asupra mediului. Becurile cu LED au o durată de viață de 3 ori mai mare decât becurile tradiționale, ajungând să lumineze până la 50.000 de ore, fapt ce contribuie la reducerea considerabilă a cantității de deșeuri provenite de la becurile uzate.” a declarat Ana-Maria Ghiţă, membru EFdeN.

Am format o echipă, am mers din uşă în uşă în blocurile din cartierul Rahova, am vorbit cu bătrâni şi cu familii şi i-am încurajat să adopte soluția mult mai eficientă a iluminatului cu LED. Aceștia au putut face schimbarea pe loc, montând imediat noul bec cu LED în schimbul celui cu incandescență.

Recuperearea investiției în iluminatul cu LED se face în mod normal în aproximativ 6 luni, dar, prin acest demers, investiția din partea oamenilor o reprezintă chiar becul vechi dat la schimb. Această inițiativă va contribui în următorul an la reducerea amprentei de CO2 cu 2,4 tone, becurile cu LED având un consum mult mai mic de energie și un impact redus asupra mediului.

Becurile uzate, colectate de la familii pe parcursul campaniei, le-am refolosit în cadrul unor workshop-uri de reciclare creativă prin care am dat o nouă viață becurilor, sub formă de cadouri de Sărbători realizate manual din materiale naturale.

Iluminat ieftin, parte a Habitat Energy, fondat în 2008, oferă soluții pentru eficientizarea energetică a spațiului construit, cu obiectivul de a livra sisteme integrate, sustenabilitate și inovație în casele românilor. În 2012 a susținut PRISPA, echipa României la concursul Solar Decathlon din Madrid, și în continuare, susţine echipa EFdeN pe drumul către Solar Decathlon Middle East 2018.

 

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO