Manifestarea creativitatii intr-un domeniu tehnic

creativitate si tehnic, comunicare EFdeN

 

În general, în viață oamenii aleargă constant să își găsească echilibrul și să îl mențină. Nu e ceva ce poți face atât de ușor, e un proces continuu și plin de obstacole, dar care poate să îți aducă atâta satisfacție la sfârșit de zi. Noi, la EFdeN înțelegem întru totul acest aspect al vieții.

Scopul principal al proiectului este construcția și dezvoltarea caselor solare pentru Solar Decathlon, o competiție internațională dedicată și orientată către studenți. Pentru a ne putea atinge obiectivele suntem nevoiți să trecem printr-o serie de etape: de la construcție și proiectare, la strategii de comunicare, toate acestea având la bază câte-un strop de creativitate.

Și, în timp ce poate mulți oameni văd doar partea tehnică din muncă noastră, noi credem în importanța interdisciplinarității și a colaborării dintre domeniul tehnic și cel creativ.

Ne mândrim cu membrii noștri ce provin din diferite domenii de studiu, începând cu fotografia, design-ul grafic, copywriting-ul ajungând până la arhitectură și inginerie, lucru ce ne permite să aducem la viață tot felul de proiecte, unele mai creative decât altele.

În esență, ce încercăm noi să punem în echilibru este de fapt această viziune colectivă pe care o avem și o putem folosi la crearea unor proiecte din ce în ce mai ingenioase și mai sustenabile.

Știm foarte bine că domeniul nostru de lucru nu este primul să îți apară în minte în momentul în care te gândești să-ți dezvolți skillurile creative. În general oamenii creativi sunt într-o permanentă căutare de surse de inspirație, și ce fel de inspirație pot construcțiile și ingineria să-ți aducă, ție, în calitate de persoană creativă, nu?

Că răspuns la întrebarea de mai sus, noi spunem că lucrând interdisciplinar, departamentul de comunicare are oportunitatea de a ne prezenta munca în fața lumii în moduri foarte creative. În timp ce membrii departamentului au oportunitatea de a-și manifesta creativitatea pe pânze de lucru neconvenționale, aceștia lucrează în echipe câștigând experiențe valoroase în domeniul lor de lucru având și oportunitatea de a-și crea portofolii unice și inedite în același timp.

 

Realitate augmentată în casa EFdeN 4C, în cadrul evenimentului “Noaptea Albă a Galeriilor”:

NAG EFdeN 4C

 

Alte vizualuri realizate de membrii EFdeN:

creative game of thrones portrait

  mariciu sustine inovatiasustine inovatia

Proiecte de videografie din canalul nostru de YouTube: link

 

 

Departamentul de comunicare e locul în care putem observa cel mai bine cum aceste 2 aspecte, tehnic și creativ, lucrează împreună. Comunicarea efectivă, pe lângă imaginație și ingeniozitate, include și multe aspecte tehnice: sub formă de statistici, identificarea publicului țintă, impact, și multe altele.

De aceea nu subestimăm importanța etapei de după și ne asigurăm să monitorizăm regulat datele media. De ajutor în această privință este Zelist, care ne ajută să aflăm câți oameni vorbesc despre noi și despre postările noastre din social media, ce părere au despre ele și impactul pe care îl creează.

Pentru a vedea toate beneficiile pe care Zelist poate sa ți le ofere, da un click pe link-ul acesta

Oferind timpul necesar pentru a monitoriza și adecva conținutul pe care îl publicăm ne-a ajutat foarte mult să învățăm din greșelile noastre și să devenim mai buni cu fiecare nou proiect; drept dovadă avem și premiile câștigate:

  • Locul 1 la Comunicare la SDME18
  • Un gold “PR In-House Team of the Year”
  • Si doua silver la 2018’s Romanian PR Awards:
    • “Budget -, Creativity +”
    • “NGOs”

Prezenta noastra online în 2019:

+400 apariții în presa care ne-a adus la o vizibilitate de +900K persoane. 

lista completa

pasti romania pr awards comunicare creativa

locul intai pe comunicare, creativitate

Pe scurt, comunicarea este o parte esențială în orice proiect în ziua de astăzi, iar natură tehnică a unui proiect nu ar trebui să fie niciodată o scuză pentru o comunicare neglijentă.

Orice ai încerca să comunici, poți s-o faci într-un mod creativ, atâta timp cât înțelegi cine e audiența ta și în ce fel poți să-i transmiți mesajul tău cât să înțeleagă și să-l poată aprecia.

Până la urmă, cum poți fi un exemplu pentru cineva, să-l faci să înțeleagă problemele pe care încerci să le rezolvi dacă vocea ta nici măcar nu ajunge pană la el?

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO