Oxygazon, respira Natura in casa EFdeN!

Încă de la început, toate schiţele şi planurile pentru CampusHUB erau colorate, vii, pline de natură, înverzite şi cât mai relaxante. Luna trecută, datorită susţinătorilor noştri de la Oxygazon, schiţele noastre au devenit realitate.

Depunând un efort colectiv, toată echipa EFdeN, de la Departamentul de Instalaţii până la cele de Comunicare şi Fundraising, a pus mâna pe lopeţi, târnăcoape şi cazmale şi s-a pus pe muncă, pregătind terenul pentru rulourile de gazon care urmau să fie livrate din ferma Oxygazon.

www.oxygazon.ro

1

A fost o experienţă atât distractivă, cât şi educaţională: niciunul dintre noi nu a avut experienţă în instalarea şi îngrijirea gazonului, dar, fiind coordonaţi de susţinători şi primind instrucţiuni de întreţinere pe e-mail, am avut câteva zile distractive, muncind pentru CampusHUB-ul nostru.

Toată aventura a început cu săpatul unui şanţ, unde am pus sistemul de irigaţii automatizat ce asigura apa atat de necesara pentru prinderea si existenta gazonului. După ce ne-am asigurat că totul a fost în regulă, am trecut la pregătirea solului: l-am frezat, mărunţit, nivelat, tasat, fertilizat şi pus nisip, pentru a îmbunătăţi a creea conditiile propice unei instalari de calitate a gazonului rulat si transformarea acestuia intr-o peluza compacta pe care se poate calca inca dupa montaj.

2

Şi acum se ajunsese la partea pe care o aşteptam cu toţii, şi anume, montarea rulourilor. Fiind deja descărcate pe paleţi, le-am aranjat pe sol şi le-am derulat, astfel încât să fie cât mai aproape unul de celălalt, presând marginile fiecăruia. Ca un joc supradimensionat de Tetris, am aranjat gazonul de-a lungul aleilor şi în jurul copacilor, tăindu-le şi refolosind bucăţile mici pentru alte zone.

3

După nopţi şi zile întregi de muncă, rezultatele au fost văzute la vizita Ambasadorului S.U.A, Hans Klemm, unde am putut să ne bucurăm de rezultatele obţinute şi de munca noastră, relaxându-ne pe o peluza de calitate proaspat instalata.

4

Acum, o lună mai târziu, avem o echipă responsabilă cu îngrijirea lui. O dată pe săptămână îl tundem, îl fertilizăm periodic şi îl udăm zilnic.

5

Aspectul casei a fost transformat şi atmosfera, per total, a fost schimbată, totul datoritei imaginii plăcute şi naturale pe care i-o oferă gazonul instalat. Toţi vizitatorii, cât şi membrii echipei, sunt încântaţi de prezenţa şi de estetica gazonului, convinşi fiind zilnic că a fost o decizie foarte bună de a-l monta.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO