”Povestea celor 17 camile” – CEO Conference 2015

Asa cum am promis in articul precedent, revenim cu Povestea celor 17 camile” pe care Elena Badea, EY Romania ne-a impartasit-o cu ocazia evenimentului „CEO Conference – Shaping the future” evenimentul organizat de doingbusiness.ro care a avut loc joi, 18 februarie 2015.

Un om dorea sa se asigure ca, dupa ce va muri, cei trei fii ai sai vor gasi un bun sfatuitor. Le-a lasat, asadar, mostenire saptesprezece camile, cu instructiuni clare:

– Cel mai mare dintre voi va avea parte de jumatate din camile, cel de-al doilea de o treime, iar mezinul de a noua parte.
Citind testamentul, cei trei au fost de-a dreptul nauciti. Au cerut sfatul prietenilor. Cativa le-au spus sa vanda camilele si sa imparta banii in felul aratat de tatal lor. Un altul socotea ca testamentul nu putea fi aplicat si ca nu avea, prin urmare, nicio valoare.
In sfarsit, au gasit un om cu judecata, care le-a spus:
– Este cat se poate de usor. Am sa va imprumut eu o camila, pe care o veti adauga celorlalte saptesprezece, astfel rezultand 18 camile. Cel mai mare va capata jumatate din camile, adica noua. Cel de-al doilea va primi o treime, adic? sase. Mezinul va primi doua, adic? a noua parte. Asta inseamna, cu totul, saptesprezece camile. Atunci o sa-mi iau si eu camila inapoi.

Povestea celor 17 camile ne-a inspirat sa continuam sa credeam in rezolvarea situatiilor aparent imposibile cu care ne confruntam in proiectul EFdeN!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO