Prototipul EFdeN se pregateste de lansarea oficiala

Astazi, marti, 16 iunie, incepand cu ora 09:30, prototipul EFdeN a putut fi vizitat in cadrul Saptamanii Inovatiei, o initiativa a grupului din care GDF SUEZ Energy Romania face parte si care se desfasoara in perioada 15-19 iunie, in peste 20 de tari din intreaga lume. Acest demers va reuni experti, clienti, parteneri si angajati care vor dezbate teme de interes cum ar fi eficienta energetica, energia regenerabila, tehnologiile si ora?ele smart sau mobilitatea.

Datorita semnarii parteneriatului cu GDF SUEZ, casa construita de EFdeN este cu un pas mai aproape de transformarea prototipului intr-un prim Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania.

Incepand cu 30 iunie, centrul va fi deschis studentilor, profesionistilor si publicului larg. Centrul de Cercetare a Conditiilor de Confort (EFdeN 4C) îsi propune sa reuneasca studentii, profesorii, tinerii cercetatori, si partenerii proiectului, din mediul public si privat, pentru a analiza si testa toata aspectele ce tin de confortul si siguranta unei locuinte. Aducand împreuna eforturile de cercetare si expertiza partenerilor, ne dorim sa gasim solutii la provocarile impuse de crearea unui spatiu de locuit confortabil, adaptat la realitatile si nevoile societatii contemporane. Casa EFdeN îsi propune si sa devina prima locuinta certificata complet Living Building Challenge (LBC) din Europa, LBC fiind cea mai riguroasa schema de certificare sustenabila la nivel mondial. igenta (foloseste un sistem de automatizare care monitorizeaza si controleaza locuinta, învatand în acelasi timp si adaptandu-se la comportamentul ocupantului).

Urmariti evolutia proiectului nostru pe pagina de Facebook sau pe #EFdeN4C!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO