Realizările anului 2016

2016 a fost un an lung în care am lucrat mai mult, am învăţat din greşeli, am cunoscut oameni pasionaţi şi prieteni noi, am împărtăşit mai mult din cunoştinţele şi experienţele noastre şi credem că ne-am dezvoltat şi am devenit mai buni decât anul trecut.

  • După finalizarea reconstrucţiei casei şi lansarea EFdeN 4C Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort, am deschis casa publicului pentru vizitare. Am început cu o primă zi de ianuarie în care peste 80 de vizitatori ne-au trecut pragul şi am continuat de-a lungul anului cu încă 3800 de oameni dornici să se informeze şi să descopere o casă a viitorului.
  • Pe 18 Aprilie am fost onoraţi să primim vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm care a fost puternic impresionat de iniţiativa noastră, considerând proiectul “un exemplu de inovaţie şi inginerie românească”.
  • În luna mai am avut parte de o noapte magică în care casa EFdeN a fost prezentă pe traseul Noaptea Muzeelor şi peste 800 de persoane ne-au trecut pragul până în zori. Am repetat experienţa nocturnă şi în toamnă, în cadrului circuitului Noaptea Caselor.
  • Am împărtăşit mai departe din cunoştinţele noastre, continuând seria de cursuri Consultant în sustenabilitate susţinute de trainerii EFdeN, la Academia Romstal.
  • Am fost mentori a 50 de elevi din Judeţul Gorj în cadrul Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, lucrând în cadrul unei echipe de oameni pasionati care vor sa facă o schimbare a societăţiii, contribuind la educaţia tinerilor meseriaşi.
  • După ce am trimis propunerea în vară, pe 5 octombrie am primit răspunsul oficial: echipa noastră s-a calificat la următoarea ediţie Solar Decathlon Middle East, din Dubai 2018, unde vom reprezenta România alături de alte 21 de echipe din 16 ţări şi 4 continente.
  • La un an după lansarea EFdeN 4C, am continuat evenimentul ce ne dorim să devină o tradiţie: Săptămâna Sustenabilităţii, o săptămână întreagă de mese de discuţii şi workshopuri, care reuneşte studenţi şi specilişti din domenii conexe. Tot acum am lansat şi unul dintre programele pe care le vom dezvolta în continuare: staţia de încărcare cu panouri fotovoltaice pentru vehicule electrice.
  • Am apărut la România, te iubesc!, emisiunea difuzată la ProTV care prezintă în fiecare ediţie români ambiţioşi care încearcă să facă o schimbare. Povestea noastră a ajuns în casele a peste un milion de oameni.
  • Anul acesta a luat naştere şi proiectul EnergiaTa prin care ne dorim să ajutăm la facilitarea procedurii de montare a panourilor fotovoltaice, iar în decembrie am înregistrat o primă reuşită: introducerea conceptului de Prosumator în Strategia Energetică Națională.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO