Schneider Electric sus?ine EFdeN!

Schneider Electric Romania sponsorizeaza echipa locala de studenti care va participa in perioada iunie-iulie la competitia internationala de constructie a caselor sustenabile Solar Decathlon de la Versailles, Franta. EFdeN, singura echipa din Europa Centrala si de Est care concureaza intre cele 20 de echipe calificate direct in finala Solar Decathlon Europe 2014, va beneficia de echipamente si solutii Schneider Electric, precum si de asistenta tehnica din partea specialistilor companiei in fiecare faza a proiectului.

La editia de anul acesta a Solar Decathlon vor participa 20 de echipe din 16 tari din Europa, America si Asia. Fiecare echipa are ca misiune proiectarea si construirea unei case sustenabile, eficiente energetic, care sa consume mai putina energie decat produce. Studentii au la dispozitie 18 luni pentru a proiecta si construi locuinta, care va fi ulterior transportata si asamblata la locul de desfasurare a competitiei, „La Cité du Soleil” („Orasul Soarelui”), un sit amplasat special in Versailles. In aceasta locatie, prototipurile vor fi monitorizate timp de 18 zile in cadrul a 10 categorii distincte: Arhitectura, Inginerie si constructie, Instalatii solare, Balanta energiei electrice, Confort, Echipamente si Operatiuni, Comunicare si constientizare sociala, Industrializare si potential mercantil, Inovatie si Sustenabilitate.

Echipa romaneasca sponsorizata de Schneider Electric este formata din studenti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti si scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA). Acestia dezvolta prototipul de casa solara eficienta energetic EFdeN, a carei particularitate consta in integrarea unui spatiu verde intr-o locuinta eficienta energetic, o adevarata inovatie in acest domeniu. Pentru construirea acestui proiect, Schneider Electric le ofera echipamente si solutii pentru producerea energiei solare, de distributie electrica, de automatizare si de management al consumului de energie prin intermediul standardului KNX si al sistemelor de management al cladirii, precum si o statie rezidentiala de incarcare a vehiculelor electrice. De asemenea, expertii Schneider Electric vor ajuta echipa sa integreze si sa implementeze echipamentele si solutiile pentru a obtine punctaje cat mai mari.

„Este o performanta importanta pentru Romania sa fie prezenta la aceasta competitie alaturi de tari foarte avansate tehnologic precum SUA, Franta, Spania sau Germania. Suntem alaturi de studentii romani si vom face toate eforturile ce tin de noi pentru ca talentul, spiritul inovator si determinarea lor sa se concretizeze intr-un succes cat mai mare la Solar Decathlon. Ceea ce ne apropie si mai mult de acesti tineri este obiectivul nostru comun de a educa si a aduce o schimbare de atitudine in ceea ce priveste consumul de energie si de a demonstra ca exista solutii la indemana fiec?ruia dintre noi pentru a deveni mai eficienti”, a declarat Florentina Totth, Presedinte Schneider Electric Romania.

Initiata in anul 2002 de catre Departamentul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Solar Decathlon este una dintre cele mai importante competitii dedicate studentilor din lume. Evenimentul are o dubla misiune: educativa, mobilizand studentii in directia cercetarii si dezvoltarii,  dar si stiintifica, promovand inovatiile in domeniul energiei regenerabile. Prototipurile dezvoltate in cadrul competitiei trebuie sa combine cat mai bine aspectele legate de design, accesibilitate, potential mercantil si eficienta. O noutate a editiei de anul acesta a Solar Decathlon este provocarea studentilor pentru a gasi solutii la probleme urbane existente, precum cea a densitatii la nivelul metropolelor.

Despre Schneider Electric
Companie specializata la nivel global in managementul energiei, cu operatiuni in mai mult de 100 de tari, Schneider Electric ofera solutii integrate pentru diverse segmente de piata, detinand pozitii de lider in domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizarilor in constructii si al centrelor de date sau retelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenta extinsa si in domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential. Cei peste 140 000 de angajati ai companiei lucreaza pentru a face energia sigura, fiabila, eficienta, productiva si verde, realizand venituri din vanzari in valoare de 24 miliarde de euro in 2012, prin activitatea lor constanta de a ajuta persoanele si organizatiile „sa profite la maximum de resursele energetice”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO