Casa s-a întors din Dubai, de la Solar Decathlon Middle East, la începutul lunii ianuarie (2019). Urmează să o reconstruim în București.
Casa va fi amplasată pe o perioadă nedeterminată și va fi deschisă publicului general.
Casa s-a întors din Dubai, de la Solar Decathlon Middle East, la începutul lunii ianuarie (2019). Urmează să o reconstruim în București.
Casa va fi amplasată pe o perioadă nedeterminată și va fi deschisă publicului general.
Prototipul EFdeN proiectat și construit pentru ediția din 2014 a competiției Solar Decathlon Europe este Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort și este deschis spre vizitare.
Vizitați-ne și aflați povestea din spate, ce strategii și echipamente am folosit și de ce și care sunt lucrurile pe care oricine le poate implementa rapid.
Bd. Pache Protopopescu, nr.66, Sector 2, București
office@efden.org
Bd. Lacul Tei, nr. 116
București, Sector 2
32342400
RO55RNCB0090137869960001
După experiență de membru în departamentul de Arhitectură și responsabil de finisaje al echipei PRISPA, am dus mai departe experiența Solar Decathlon în România prin EFdeN fiind Co-fondator, Project Manager Assistant, dar și Coordonator de multidisciplinariate, unul dintre atributele cele mai importante ale unei echipe de Solar Decatlon.
Între timp, am participat la REGENERATION design workshop: Living Building Chalenge în prima ediție din 2015 și am fost consultant în sustenabilitate în cadrul certificărilor BREEAM și Leed ale BuildGreen.
Experiența acumulată în standarde de certificare sustenabilă, a făcut ca implicarea în managementul dezvoltării durabile, în procesul de educație, dar și în relația dintre EFdeN - Mediul academic și mediul de Business, să vină natural în cadrul Boardului EFdeN.
"Work for a cause, not for applause"
Claudiu a plecat la București ca să-și ia diploma de inginer și să se întoarcă la Bacău, ca să continue afacerea de familie. „M-am blocat în București, mi-a stârnit interesul competiția asta și nu mi-a mai dat drumul. Am cunoscut, în două ediții de Solar Decathlon, multe echipe din toată lumea, de pe toate continentele și ne motivau să continuăm să inspirăm mai mulți. Ei ne-au dat încredere în noi, acasă ni se spunea că nu vom reuși, că nu schimbăm nimic și că facem bine, dar să facem ceva și pentru că mâncarea e scumpă. Mi-am luat permis de stivuitorist, legător de sarcină și am învățat să comunic din ce în ce mai bine. Am dat «bună ziua» peste tot și am mulțumit și pentru o piuliță. Am învățat să tac și să merg mai departe, să iert și să nu renunț niciodată”